U Kini još dvojica fudbalskih zvaničnika pod istragom zbog korupcije

Kako je saopšteno, pod istragom su šef odjeljenja za takmičenja i šef disciplinske komisije Fudbalskog saveza Kine (CFA), Huang Song i Vang Sjaoping

3705 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dvojica visokih kineskih fudbalskih zvaničnika su pod istragom zbog "ozbiljnog kršenja zakona", saopštila je danas Generalna uprava za sport, najviše sportsko tijelo u Kini.

Kako je saopšteno, pod istragom su šef odjeljenja za takmičenja i šef disciplinske komisije Fudbalskog saveza Kine (CFA), Huang Song i Vang Sjaoping.

Oni su posljednji u nizu fudbalskih rukovodilaca koji su upleteni u ovaj slučaj od novembra, među kojima je i predsjednik Saveza Čen Sujuan.

Nisu dati dodatni detalji o navodnim krivičnim djelima kada su najavljene istrage, ali taj izraz obično koriste kineske vladine agencije za označavanje korupcije.

Kineski predsjednik Si Đinping je veliki ljubitelj fudbala i ne krije želju da bi volio da Kina bude domaćin Svjetskog prvenstva.

Međutim, njegova kampanja za borbu protiv korupcije je zahvatila domaći fudbal posljednjih mjeseci, pogađajući taj sektor koji je već opterećen finansijskim problemima i uticajem politike protiv koronavirusa.

Istraga je takođe obuhvatila i "nekoliko" profesionalnih fudbalera u prve dvije kineske lige, objavio je danas lokalni list pozivajući se na neimenovane izvore.

Bonus video: