Benzema za sedam minuta postigao het-trik, Azar se izjednačio sa Prosinečkim

Madriđani savladali Valjadolid 6:0

6138 pregleda 0 komentar(a)
Karim Benzema, Foto: Reuters
Karim Benzema, Foto: Reuters

Fudbaleri Real Madrida odigrali su danas odličan meč, ubjedljivo savladali Valjadolid (6:0) u 27. kolu La Lige i vratili se na pobjednički kolosjek nakon poraza u prethodnom kolu od Barselone.

Real ima 12 bodova manje od "blaugrane", protiv koje će u srijedu odigrati revanš meč polufinala Kupa kralja. Barselona je u prvom meču slavila 1:0.

Ekipa Karla Anćelotija je danas povela u 22. minutu kada je gol postigao Rodrigo. Gosti su izgubili loptu, Real je krenuo u kontru, a Asensio asistirao Brazilcu.

Nakon toga je stvari u svoje ruke preuzeo Karim Benzema, koji je za sedam minuta postigao het-trik. Mrežu gostiju je prvi put zatresao u 29. minutu, kada je iskoristio nesporazum posljednje linije Valjadolida i golmana Asenha.

Svoj drugi, a treći Realov postigao je u 32, da bi het-trik kompletirao u 36. minutu. Dva gola je postigao nakon asistencija Vinisijusa, a jedan poslije dodavanja Rodriga.

Real je na odmor otišao sa četiri gola prednosti, ali je sve moglo da bude drugačije da je u 10. minutu Roke Mesa bio precizniji. Fudbaler Valjadolida je, pri rezultatu 0:0, sa 16 metara šutirao, ali je pogodio stativu.

U nastavku je gol postigao Asensio, a još jednu asistenciju upisao Rodrigo, da bi konačan rezultat postavio Lukas Vaskes.

Vaskesu je asistirao Eden Azar, koji je u igru ušao umjesto Benzeme. Belgijanac je danas odigrao 74. meč za Real i na vječnoj listi se izjednačio sa Robertom Prosinečkim.

Azar je danas odigrao prvu utakmicu za Real u La Ligi još od 11. septembra prošle godine. Ukupno, od početka sezone je u svim takmičenjima odigrao osam utakmica, a nijednom na terenu nije bio 90 minuta.

Bonus video: