OFK Petrovac nezadovoljan suđenjem, smatra da je drastično oštećen ovog proljeća


Iz jednog od samo četiri tima koji su svaku sezonu od stizanja nezavisnosti proveli u crnogorskoj prvoj ligi smatraju u saopštenju da su zbog sudijskih grešaka samo u drugom dijelu sezone ošteceni za pet-šest bodova

6748 pregleda 29 reakcija 4 komentar(a)
Petrovčani smatraju da sudije ne vide njhove golove..., Foto: FSCG
Petrovčani smatraju da sudije ne vide njhove golove..., Foto: FSCG

Uprava OFK Petrovca oglasila se saopštenjem smatrajući da je njihov tim, samo u drugom dijelu sezone, zbog sudijskih grešaka zakinut za pet ili šest bodova.

Saopštenje prenosimo integralno:

“Već duže vremena pitamo se zašto, zašto se sudijske greške dešavaju isključivo na štetu OFK Petrovca, čime smo to zaslužili ili šta nijesmo uradili? Petrovac se u prvoj ligi Crne Gore takmiči od samog njenog osnivanja, nekada uspješnije, nekada neuspješnije, ali uvijek postojano, bez ispadanja i jedini od svih ostalih klubova u društvu šampiona, Budućnosti, Sutjeske i Rudara, a nije šampion!

"To je plod rada, upornosti i korektnog odnosa prema igri, Savezu, publici, navijačima, a posebno obavezama prvenstveno prema svojim igračima, što je priznaćete rijetkost u Crnoj Gori. Ove godine kada smo, poslije duže vremena, na vratima evropskog takmičenja, počinju se dešavati sudijske greške na našu štetu. Želimo da vjerujemo da su sve greške nenamjerne, ljudske, ali poslije učestalosti moramo sebe, a i prijatelje fudbala, posebno savez zapitati -Zašto?

"Pođimo redom, i to samo u proljećnjem dijelu ove sezone: U 21. kolu protiv Jedinstva u Bijelom Polju, sudija propušta da zbog faula isključi golmana Jedinstva i dosudi penal za Petrovac, utakmicu smo izgubili 2:1. U 25. kolu protiv Mornara, dobili smo utakmicu, ali sudija nije svirao penal za Petrovac zbog igranja rukom. U 27. kolu protiv Iskre, rezultat je bio 2:2, ali sudija priznaje gol domaćinu. Iskri kada odbijena lopta od prečke ne prelazi liniju gola, i konačno: U 28. kolu protiv Arsenala u Petrovcu kod rezultata 0:0 sudija ne priznaje regularni gol Petrovca jer je lopta prešla gol liniju, a poništava gol Petrovcu zbog nepostojećeg faula nad golmanom Arsenala, kao i prekinut napad Petrovca i sviran nepostojeći ofsajd!"

"Sudija Miloš Bošković je očigledno nagrađen za suđenje na tom meču jer će danas opet suditi meč između Jezera i Sutjeske!?"

"Ovakvim suđenjem, uz pričinjene materijalne greške koje su direktno uticale na rezultat, OFK Petrovac je oštećen za pet do šest bodova”, navodi se u saopštenju OFK Petrovca.

Bonus video: