Remi i komičan gol u Pljevljima, otvorena borba za titulu: Budućnost 57, Sutjeska 54 boda

Rudar i Budućnost igrali 1:1 u zaostalom meču 22. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige. U drugom meču Jedinstvo bolje od Jezera 2:1

25577 pregleda 13 komentar(a)
Sa meča u Pljevljima, Foto: FSCG
Sa meča u Pljevljima, Foto: FSCG

Trka za titulu u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi je ponovo uzbudljiva i u narednih šest kola gledaćemo veliku borbu Budućnosti i Sutjeske za svaki gol i bod.

Da se situacija na vrhu tabele zakomplikuje pobrinuli su se fudbaleri Budućnosti, koji su danas u zaostalom meču 22. kola remizirirali u gostima sa Rudarom (1:1), pa sada imaju samo tri boda više od Sutjeske.

Budućnost tri meča zaredom ne zna za pobjedu, a za 270 mintua igre primila je devet golova.

Nije, ipak, danas djelovalo da će Podgoričani kiksati. Poveli su u 57. minutu kada je nakon kornera i centaršuta Lusera gol glavom postigao Đuričković. Fudbaler Budućnosti je bio sam u petercu, niko od igrača Rudara nije obratio pažnju na njega...

Nakon gola gostujuće ekipe nije se ništa epohalno dešavalo do 78. minuta - tada je Bojović sa lijeve strane ušao u kazneni prostor, ubacio loptu u peterac, koju je promašio Kartal. Ipak, iza Kartala je bio Boričić, koji je takođe prvo promašio loptu, potom pao i padu je zakačio, a ona se odbila od Ražnatovića i završila u mreži. Rudar je tada izjednačio i na kraju osvojio veliki bod u borbi za opstanak. Ekipa Dragana Aničića ima pet bodova više od posljednje Iskre, a četiri manje od Mornara koji je u sigurnoj zoni.

Budućnost je ostala bez pobjede, ali i bez Lusera. Argentinac se u finišu meča sam povrijedio, pa su ga saigrač i fudbaler Rudara iznijeli sa terena. Argentinac je igrao odlično u drugom dijelu sezone, a i danas je imao dvije dobre šanse, koje nije iskoristio u 5. i 16. minutu.

Šansu za Budućnost u prvom dijelu je imao i Terzić, ali je slabo šutirao. Na drugoj strani je u 27. minutu zaprijetio Kartal, a u 53. minutu je Tumbas dobro šutirao, ali je Pavličić odbranio.

U narednom kolu ove dvije ekipe odigraće meč 31. kola u Podgorici.

Danas je odigran još jedan zaostali meč 22. runde - Jedinstvo je u Bijelom Polju bilo bolje od Jezera - 2:1.

Oba gola za Bjelopoljce postigao je Žarko Korać, koji je danas stigao do 102. gola u Prvoj ligi.

Strijelac za Jezero bio je Balša Tošković.

Bonus video: