Atalanta se vratila u borbu za Ligu šampiona

"Boginja" večeras savladala Romu 3:1 u 31. kolu Serije A

6345 pregleda 1 komentar(a)
Pašalić, Foto: Shutterstock
Pašalić, Foto: Shutterstock

Šampion Italije je odavno poznat, ali će se do posljednjeg kola voditi borba za plasman u Ligu šampiona.

U ovom trenutku Lacio je na drugom mjestu sa 61 bodom najbliži Ligi šampiona, a za ostala mjesta se bore Juventus, Milan, Roma, Inter i Atalanta, koja je večeras u Bergamu savladala "vučicu" (3:1) i uključila se u trku za plasman u elitu.

"Boginja" je večeras prekinula mini-niz od dva meča bez pobjede i na sedmom mjestu ima četiri boda manje od Rome i Milana.

Sa druge strane, Roma je izgubila nakon tri pobjede zaredom, a u narednom kolu, protiv Milana u Rimu, će igrati jedan od dva najbitnija meča u Seriji A do kraja sezone. Nakon duela sa "rosonerima" Murinjov tim će odmjeriti snage i sa Interom, takođe u Rimu.

Atalanta je večeras povela iz prvog udarca u okvir gola - Pašalić je u 36. minutu iskoristio centaršut Zapate i postigao lijep gol.

Roma je bila bezopasna u prvom dijelu, a u drugom je prva zaprijetila i to u 48. minutu kada je lopta, nakon udarca Ejbrahama završila pored gola.

Pokušao je Murinjo da izmjenama nešto promijeni, u 64. minutu je u igru uveo Dibalu, El Šaravija, Matića i Spinacolu, ali je brzo nakon toga Roma primila drugi gol, a strijelac je bio Toloi.

"Vučica" je rezultat smanjila u 83. minutu i to nakon prvog udarca u okvir gola, a strijelac je bio Pelegrini, da bi minut kasnije golman Rome, Rui Patrisio, napravio veliku grešku i poklonio novi gol Atalante. Gol je postigao Kopmajners.

Bonus video: