Crnogorskim igračima status domaćih u Bosni, klubovi iz BiH već koriste nove propise

Stefan Vukčević, Staniša Mandić.., klubovi Premijer lige BiH odmah reagovali na odluku Saveza te zemlje da igračima iz regiona da status domaćih

13418 pregleda 7 komentar(a)
Velež je odmah reagovao na odluku FS BiH, angažovao je Vukčevića kao domaćeg fudbalera, Foto: FK Velež
Velež je odmah reagovao na odluku FS BiH, angažovao je Vukčevića kao domaćeg fudbalera, Foto: FK Velež

Fudbalsko tržište Bosne i Hercegovine otvoreno je za crnogorske igrače, koji se u Premijer ligi odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, od juče tretiraju kao domaći fudbaleri.

I ne samo iz Crne Goer, već iz svih bivših jugoslovenskih republika, a pošto svaka ekipa može angažovati po tri stranca, igrači izvan prostora SFRJ, onda treneri BiH prvoligaša na terenu moraju imati samo jednog igrača iz Bosne i Hercegovine, i to zaštićeni igrač mlađi od 21 godine.

Istog dana je i tržište reagovalo, Gabela je angažovala crnogorskog napadača Stanišu Mandića, a novi premijerligaš želio je da produži i angažman Damjanu Mugoši, koji je posljednju sezonu proveo sa pozajmice iz Budućnosti i pomogao ekipi u pobjedi u Federalnoj ligi BiH i plasmanu u elitni rang.

Do dogovora nije došlo, a Mugoša je pojačao Arsenal iz Tivta i odmah dao gol u pobjedi nad Sutjeskom 2:0, u pripremnoj utakmici za evropske kvalifikacije.

Nekadašnji vezista Zete, Stefan Vukčević odmah je predstavljen u Veležu...

Premijer liga BiH, ima neuporedivo veći rejting od Meridianbet 1. CFL-a, Sarajevo je igralo grupnu fazu Lige konferencija a novi propisi značiće i lakši odlazak crnogorskih igrača u susjedstvo.

Bonus video: