Nakon pauze kreće igra nerava na Ostrvu

Liverpul, Arsenal i Mančester siti dijeli samo bod na vrhu tabele Premijer lige - uzbuđenja tek slijede u borbi za titulu

5376 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Slijede dvije sedmice reprezentativne pauze, a nakon toga rasplet u domaćim prvenstvima koji može da ponudi mnogo u susret Evropskom prvenstvu.

U Italiji teško da može da bude uzbuđenja - lider Inter ima 14 bodova više od Milana, Real Madrid i Pari Sen Žermen kontrolišu situaciju u La Ligi i Ligi 1, dok je Bajer neočekivano i potpuno zasluženo postao favorit u Bundesligi pošto osam kola prije kraja ima 10 bodova prednosti u odnosu na dežurnog šampiona Bajern...

To su takmičenja u kojima iznenađenja nisu realna, a šta može da se očekuje u Premijer ligi, takmičenju koje je davno prevazišlo evropske standarde u mnogim parametrima, a sada nudi finiš sezone o kojem bi u budućnosti mogli da se prave dokumentarci?

Deset kola prije kraja postoji šampionska trka utroje - Liverpul i Arsenal imaju po 64 boda, korak iza je aktuelni prvak Mančester siti, koji je prošle godine imao dosta problema s „tobdžijama” prije nego je kompletirao triplu krunu.

Slijedi paklenih nešto manje od dva mjeseca, nemoguće je da se prognozira ko je najbliži cilju, mada se najveća prednost svakako daje Sitiju zbog ranijih podviga.

Fil Foden, Mančester siti
foto: Reuters

„Prijaće nam ova pauza, a nakon nje obećavam da ćete vidjeti najbolji Siti u sezoni”, poručio je vezista Rodri.

Sva tri tima pored prvenstva imaju i druge obaveze - Arsenal u Ligi šampiona, Liverpul u Ligi Evrope, a Siti u evropskoj eliti i FA kupu, gdje je stigao do polufinala i čeka ga duel sa Čelsijem. Dakle, „građani” su ti koje čeka najviše napora, ali Gvardiola je upravo to i želio.

„Ovaj tim daje sve od sebe i misli samo na narednu utakmicu. Imamo najveće ciljeve, ali nikada nismo potcijenili nijednu utakmicu ili olako shvatili neki trening. To je najveća snaga ovog tima”, rekao je Gvardiola.

Prvo kolo nakon reprezentativne pauze je veoma bitno, jer se na „Etihadu” (31. mart) sastaju Siti i Arsenal, a Liverpul dočekuje Brajton.

„Borba će trajati do posljednjeg minuta”, jasan je menadžer Liverpula Jirgen Klop, čiji je tim prije dva dana eliminisan od Mančester junajteda u FA kupu.

Liverpul, Trent Aleksander-Arnold
foto: Reuters

Junajted je tim u koji se u finišu sezone uzda najveći rival Siti, pošto „crveni đavoli” dočekuju i Arsenal i Liverpul.

„Pričati o tome da li neko ima lakši ili teži raspored u ovakvoj ligi nije zahvalno. Ne postoji unaprijed upisan trijumf”, kazao je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

„Tobdžije” do kraja između ostalih gostuju Sitiju, Brajtonu, Totenhemu i Junajtedu, dočekuju Aston Vilu i Čelsi, pa nema dileme - londonski tim ima najteži posao na putu ka tituli na koju čeka od 2004. godine.

U posljednjih šest sezona Siti je pet puta bio prvak Engleske, jednom se radovao Liverpul (2020).

Bonus video: