Poraz za kraj, omladincima malo i 2:0 protiv BiH

U19 reprezentacija Crne Gore izgubila 3:2 od Bosne i Hercegovine na kraju turnira elitne runde kvalifikacija za EP, koji se igrao u Norveškoj

14212 pregleda 75 reakcija 31 komentar(a)
Balša Mrvaljević je pogodio za 2:0, ali ni to nije bilo dovoljno, Foto: FSCG
Balša Mrvaljević je pogodio za 2:0, ali ni to nije bilo dovoljno, Foto: FSCG

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore porazom je okončala nastup u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Gorana Perišića vodila je poslije 45 minuta 2:0 protiv Bosne i Hercegovine, ali je u nastavku primila tri pogotka, izgubila 3:2 i takmičenje u Norveškoj završila sa jednim trijumfom (nad Izraelom) i dva poraza (od BiH i Norveške).

Tri dana je tinjala nada na crnogorska U19 reprezentacija može da bude prva naša fudbalska selekcija koja se plasirala na Evropsko prvenstvo, ali su tu nadu ugasili Norvežani, koji su u prvom meču posljednjeg kola treće grupe pobijedili Izrael sa 2:0 i osigurali prvo mjesto, te put u završncu.

Da li je Vasiliju Adžiću i drugovima malo opao motiv nakon poraza Izraealaca i spoznaje da meč sa BiH nema takmičarskog značaja, teško je reći, tek ni mnogo bolji početak i vođstvo 2:0 nije bilo dovoljno da se protiv komšija izvuče barem remi.

Bez obzira na ovaj poraz, mladi crnogorski fudbaleri su pokazali da je pred njima svijetla budućnost. Do posljednjeg kola su bili u igri za odlazak na Euro, nosili se sa svim rivalima u elitnoj rundi, jednog su pobijedili (Izrael), od Norvežana nesrećno izgubili...

Crna Gora je vodila od 10. minuta kada je Marko Perović, poslije asistencije Adžića savladao Armana Šutkovića. U 45. minutu Adžić je ponovo bio asistent, a gol je ovog puta postigao Balša Mrvaljević.

U nastavku druga slika na terenu "Odd stadiona" u Norveškoj i tri gola Bosanaca, od kojih je dva postigao igrač Osijeka Amar Zahirević, a jedan Kenan Muharemović.

CRNA GORA – BOSNA I HERCEGOVINA 2:3

Skien - Odd stadion, . Sudija: Alesandro Dudić (Švajcarska). Strijelci: Perović u 10 i Mrvaljević u 24. minutu za Crnu Goru, a Zahirović u 52. i 80. i Muharemović u 69. minutu za BiH. Žuti kartoni: Krijestarac (Crna Gora), Kovač, Muharemović, Duraković i Šutković (BiH).

Crna Gora: Benjamin Krijestarac, Milan Roganović (od 46. Miloš Vračar), Luka Lečić, Bodin Tomašević, Lazar Maraš, Andrija Bulatović (od 72. Dragan Miranović), Stefan Radojević, Nikola Medojević (od 72. Danilo Vukanić), Marko Perović, Vasilije Adžić, Balša Mrvaljević.

Selektor: Goran Perišić.

Bosna i Hercegovina: Arman Šutković, Senad Mustafić, Amir Duraković, Kenan Muharemović, Marsel Zrnić (od 34. Marko Kozina), Niko Kovač, Dženan Puce (od 46. David Čamber), Muamer Hamzić, Petar Samardžija (od 46. Ajdin Beganović), Hamza Ljukovac (od 34. Amar Zahirović), Muhamed Bejdić.

Selektor: Dubravko Orlović.

Bonus video: