Perišić: Nema opravdanja za drugo poluvrijeme, pristup u nastavku je bio loš

Omladinska fudbalska reprezentacija izgubila nakon preokreta od BiH (3:2) u posljednjem kolu elitne runde kvalifkacija

9364 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore porazom je završila elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selekcija Gorana Perišića je večeras na turniru u Norveškoj izgubila od Bosne i Hercegovine 3:2, iako je na poluvremenu imala dva gola prednosti.

I prije ovog meča bilo je jasno da naši fudbaleri ne mogu da se plasiraju na Euro, jer je Norveška savladala Izrael (2:0) i osvojila prvo mjesto u grupi.

"Iako smo prije utakmice znali da ne možemo otići na Euro, meč smo odlično otvorili i od prvog minuta se nametnuli, napadali, stvarali šanse, dali dva gola u prvom poluvremenu, ne dozvolivši protivniku da uputi udarac prema našem golu. Iako smo na poluvremenu upozoravali da nije sve gotovo i da moramo nastaviti u istom ritmu, prije svega pristup u nastavku je bio veoma loš, protivnik nas je nadigrao u svim segmentima igre i zasluženo pobijedio", rekao je nakon meča selektor Goran Perišić.

Crna Gora je vodila golovima Perovića i Mrvaljevića, a onda je BiH u nastavku preko Zahirovića (dva gola) i Muharemovića režirala preokret.

"Za ovako drugo poluvrijeme nema opravdanja, iako smo pokušali izmjenama da podignemo ekipu, dvije su bile i prinudne zbog povreda, ali jednostavno ništa nismo uspjeli da uradimo. I pored svega dobrog što smo prikazali na turniru, kući nosimo gorak ukus zbog ovog posljednjeg dana, gdje je sve bilo onako kako nismo željeli", istakao je Perišić.

Bonus video: