Mesi: Završiću karijeru kada budem osjetio da ne mogu da igram na visokom nivou

On je priznao da nikada nije htio da napusti Barselonu i da mu je bilo izuzetno teško kada je odlazio

6660 pregleda 47 reakcija 4 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters

Fudbaler Intera iz Majamija Lionel Mesi rekao je da će završiti karijeru kada bude osjetio da više ne može da igra na visokom nivou.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena nije nagovijestio da će taj trenutak uskoro doći, ali je rekao da će moći da ga prepozna i da neće igrati duže nego što je potrebno.

"Znam da ću onog trenutka kada osjetim da više ne mogu da igram, kada osjetim da više ne uživam ili ako ne mogu da pomognem saigračima, završiti karijeru. Vrlo sam samokritičan. Znam kada sam dobar, kada sam loš, kada igram dobro, a kada loše", rekao je Mesi za jedan podkast, prenio je "Eurosport".

Mesi je veći dio karijere uspješno igrao za Barselonu, odakle je 2021. godine prešao u Pari Sen Žermen, a dvije godine kasnije u Inter iz Majamija. On je 2022. sa reprezentacijom Argentine osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru, a 2023. dobio je rekordnu osmu Zlatnu loptu.

"Kada budem osjetio da je vrijeme da napravim taj korak, to ću uraditi ne misleći na godine. Ako se osjećam dobro, uvijek ću pokušavati da nastavim da se takmičim, pošto je to ono što volim i ono što znam da radim. Još nisam razmišljao o tome šta ću da radim kada se povučem. Sada pokušavam da uživam u fudbalu iz dana u dan, da uživam u trenucima i da ne mislim o životu poslije fudbala", naveo je Mesi.

Najviše uspjeha imao je u Barseloni, gdje je za 17 godina, između ostalog, osvojio 10 šampionskih titula u Primeri i četiri titule Lige šampiona. Zbog finansijskih problema kluba nije mogao da produži ugovor i kao slobodan igrač prešao je u Pari Sen Žermen.

On je priznao da nikada nije htio da napusti Barselonu i da mu je bilo izuzetno teško kada je odlazio.

"Bila je teška promjena, pošto mi je išlo veoma dobro u Barseloni i mislio sam da ću ostati tamo. Nisam bio spreman za odlazak, sve se dogodilo vrlo brzo. Morao sam za jedan dan da izgradim život, da upoznam neku drugu ligu, drugi klub, novu svlačionicu. To je bila promjena koju nismo tražili i zbog toga je bilo teško na početku", rekao je Mesi.

Bonus video: