Neverluzen u nedjelju igra za istoriju - Bajer ukoliko ne izgubi od Verdera oboriće svjetski rekord

Pobjedom nad Verderom Bajer bi na svom terenu proslavio prvu titulu prvaka Njemačke i oborio svjetski klupski rekord u nizu utakmica bez poraza

4912 pregleda 6 komentar(a)
Neverluzen - ne umije da izgubi, Foto: REUTERS
Neverluzen - ne umije da izgubi, Foto: REUTERS

Od 27. maja i poraza od Bohuma - 3:0, Bajer Leverkuzen ne zna za neuspjeh. Očitao je fudbalsku lekciju Vest Hemu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope (2:0), a naredna pobjeda u nedjelju od 17,30 sati može biti istorijska.

Pobjedom nad Verderom na "Baj areni", Bajer bi osvojio prvu Salataru, a ukoliko ne izgubi oborio bi svjetski i Juventusov rekord od 42 utakmice zaredom bez poraza.

Bajer je izjednačio seriju Juventusa iz 2011/2012. godine, i "farmaceuti" ove sezone u svim takmičenjima su na 37 pobjeda i pet remija.

Bajer zatvara kolo u Njemačkoj u nedjelju od 17,30 sati, a može u nju ući i kao prvak Njemačke, u slučaju da prethodno Bajern izgubi od Kelna a Štutgart od Ajntrahta.

Ali jedna pobjeda do kraja Bundeslige ekipi Ćabiaj Alonsa, koju sada u svijetu zovu Neverluzen (kovanica dvije engleske riječi - nikada i gubitnik), donosi prvi naslov prvaka Njemačke.

Bonus video: