Istorijska šansa za Rijeku i Vardar, Partizanu samo teorija u Pireju

Rijeka i Vardar imaju istorijsku šansu da dođu na korak od elite, ali i da obezbijede grupnu fazu Lige Evrope
0 komentar(a)
Rijeka, Foto: HNK Rijeka
Rijeka, Foto: HNK Rijeka
Ažurirano: 01.08.2017. 07:49h

Završnica je kvalifikacija za Ligu šampiona, danas i sjutra biće poznati učesnici plej-of runde nakon revanša trećeg kola.

Večeras je samo jedna utakmica, i to u Moldaviji, gdje će Šerif, za koji nastupa Stefan Mugoša, pokušati da materijalizuje dobar rezultat iz prvog meča sa azerbejdžanskim Karabagom.

Rijeka i Vardar imaju istorijsku šansu da dođu na korak od elite, ali i da u slučaju prolaska makar obezbijede grupnu fazu Lige Evrope.

Hrvatski prvak, sa Markom Vešovićem, dočekuje Salcburg, sa kojim je prije sedam dana igrao 1:1, dok Vardar, Damira Kojaševića, gostuje Kopenhagenu, koga je u Skoplju savladao 1:0.

"Srećni smo što imamo šansu da igramo ovako važnu utakmicu. Rezultat iz prve utakmice je takav da obje ekipe imaju podjednake šanse za prolaz. Imam veliko povjerenje u moju ekipu, znam da će da ti sve što ima, ali ne znam da li će to biti dovoljno", rekao je trener Riječana Matjaž Kek.

Maribor ima minimalnu prednost pred gostovanje Hafnarfjorduru na Islandu (1:0), a Partizan minimalne šanse da nadoknadi poraz od Olimpijakosa u Beogradu 3:1.

"Nismo u Pirej stigli da se sunčamo, već da uradimo sve da dođemo do pozitivnog rezultata", kazao je trener "crno-bijelih" Miroslav Đukić.

Pobjednici treće runde idu u plej-of za LŠ, uz garantovano mjesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

Poraženi u trećoj rundi takmičenje nastavljaju u posljednjem kolu kvalifikacija za LE.

Utorak: Šerif - Karabag 19.00 - prvi meč 0:0;

Srijeda: BATE Borisov - Slavija Prag (0:1), CSKA Moskva - AEK (2:0), APOEL - Vitorul (0:1), Bašakšehir - Briž (3:3), Kopenhagen - Vardar (0:1), Ludogorec - Hapoel Ber Ševa (0:2), Hafnarfjordur - Maribor (0:1), Legija - Astana (1:3), Jang Bojs - Dinamo Kijev (1:3), Rijeka - Salcburg (1:1), Rozenborg - Seltik (0:0), Ajaks - Nica (1:1), Olimpijakos - Partizan (3:1), Plzenj - FCSB (2:2).

Bonus video: