FSCG: Budućnost mora da plati 10.000 eura, bez "Varvara" na gostujućim mečevima, kažnjeni Novaković i Dečić

Oglasila se Disciplinska komisija FSCG nakon dešavanja na utakmici Dečića i Budućnosti, koja je odgirana 9. aprila

14418 pregleda 37 reakcija 10 komentar(a)
Navijači Budućnosti na utakmici sa Dečićem devetog aprila, Foto: FSCG
Navijači Budućnosti na utakmici sa Dečićem devetog aprila, Foto: FSCG

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) kaznila je Budućnost i Dečić nakon derbija, koji je 9. aprila odigran na "DG areni".

Budućnost je kažnjena sa 10.000 eura, a navijačima ovog kluba, "Varvarima", je zabranjeno da idu na gostovanja na naredna četiri meča.

Kažnjen je i izvršni direktor crnogorskog šampiona, Novak Novaković. On će morati da plati 1.500 eura zbog vrijeđanja sudije Miloša Savovića.

Dečić je kažnjen 1.000 eura zbog loše organizacije meča.

Utakmica na "DG areni" je završena neriješeno (1:1). Meč na "DG areni", odigran devetog aprila, prekinut je skoro sat vremena sredinom prvog poluvremena, koliko je najvatrenijim navijačima Budućnosti bilo potrebno da ispoštuju naredbu delegata i napuste tribinu, zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren.

"Varvari" su tokom dijela meča u kojem su bili na tribini vrijeđali protivnika i na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, a tenzija na tribinama i na terenu bilo je čak i kada su napustili stadion.

Budućnost je prethodne sedmice kažnjena i sa 14.200 eura zbog toga što su "Varvari" koristili pirotehnička sredstva na utakmicama sa Jedinstvom i Mornarom u gostima i Petrovcem kod kuće, gdje je podgorički klub kažnjen zbog loše organizacije.

Saopštenje Diciplinske komisije FSCG:

"Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore, postupajući po prijavama Komisije za takmičenje FSCG, na sjednici održanoj 17.04.2024 godine, izrekla je disciplinske mjere:

FK Budućnost

  • novčana kazna u iznosu od 5.000 eura zbog nereda koje je izazvala organizovana navijačka grupa „Varvari“ na način što su ubacivali pirotehnička sredstva u igralište, zbog čega je utakmica 29. kola Meridianbet 1.CFL između FK „Dečić Admiral Bet“ – FK „Budućnost“ bila prekinuta, čime je počinio prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG.
  • novčana kazna u iznosu od 5.000 eura zbog vrijeđanja protivnčkih igrača na nacionalnoj i vjerskoj osnovi od navijačke grupe „Varvari“ na utakmici 29. kola Meridianbet 1.CFL, odigrane između FK „Dečić Admiral Bet“ – FK „Budućnost“, čime je počinio iprekršaj iz člana 97 stav 2 i 5 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG.
  • Primjenom člana 42 Disciplinskog pravilnika FSCG, FK Budućnost kažnjava se Jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 10.000 eura.
  • zabrana prisustva organizovanih navijača na četiri utakmice kada senorski tim FK „Budućnost“ gostuje, koja se izdržava na prvenstvenim i Kup utakmicama kojima rukovodi FSCG.
  • Novaković Novaku, izvršnom direktoru FK „Budućnost“, izriče se disciplinska mjera novčana kazna u iznosu od 1.500 eura zbog nesportskog ponašanja - vrijeđanja sudije utakmice Miloša Savovića na utakmici 29. kola Meridianbet 1.CFL, odigrane između FK „Dečić Admiral Bet“ – FK „Budućnost“, čime je počinio prekršaj iz člana 58 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG.

FK Dečić Admiral Bet

  • novčana kazna u iznosu od 1.000 eura zbog slabe organizacije utakmice 29. kola Meridianbet 1.CFL, odigrane između FK „Dečić Admiral Bet“ – FK „Budućnost“, čime je počinio prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG", saopštila je Disciplinska komisija FSCG.

Bonus video: