Budućnost promašivala zicere, Partizan prošao dalje

Meč je odigran u odličnoj atmosferi pred 10 hiljada gledalaca, a Partizan će u sljedećem kolu kvalifikacija za eminentno takmičenje igrati protiv Olimpijakosa.
86 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost Partizan, Foto: Filip Roganović
Budućnost Partizan, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.07.2017. 20:49h

Budućnost nije uspjela da dođe do čuda - remijem bez golova u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Partizana "plavi" su se oprostili od Evrope za ovu sezonu.

Za razliku od meča u Beogradu, izabranici Dragana Kažića odigrali su mnogo hrabrije i nošeni snažnom podrškom sa tribina napali kvalitetnijeg protivnika.

Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Vlaisavljević kada je poslije centaršuta Raspopovića pogodio stativu.

Jedinu priliku za Partizan, koji je večeras ostao dužan gledaocima u Podgorici nije iskoristio Bojan Ostojić. Poslije centaršuta Jankovića pogodio je stativu gola Mijatovića.

U nastavku uspavanka do završnice, kada je Budućnost propustila nekoliko velikih prilika.

Prosto je nevjerovatno šta Mitrović, a onda i Nikač nisu iskoristili, pa je nada u čudo otišla u nepovrat.

Meč je odigran u odličnoj atmosferi pred 10 hiljada gledalaca, a Partizan će u sljedećem kolu kvalifikacija za eminentno takmičenje igrati protiv Olimpijakosa.

Tok meča:

Budućnost - Partizan 0:0

90. minut- Opet prilika za Budućnost, ali je Melunović lošim centaršutom upropastio dodavanje Nikača.

90. minut - Na terenu je i legendarni kapiten Partizana Saša Ilić, koji je dobio aplauze skoro cijelog stadiona pod Goricom.

88. minut - Danilo Pantić će u posljednjih nekoliko minuta igrati umjesto Leonarda.

83. minut- Još jednu veliku priliku ne koristi Budućnost! Najprije je sam pred Kljajićem bio Nikač, ali je oklijevao, potom je uposlio Vlaisavljevića, ali je njegov šut zaustavio Kljajić. Samo korner za Budućnost.

83. minut - Danilo Marković mijenja Mirkovića.

82. minut - Marko Janković ispraćen ovacijama napušta teren. U posljednjih 10 minuta igraće Mihajlović.

81. minut - Uzvraća Partizan, Đurđević je bio u odličnoj šansi, ali njegov udarac blokira jedan štoper Budućnosti.

80. minut - Pejaković šutira sa 14 metara, Kljajić izbacuje u korner. Pritisak "plavih".

79. minut - Kakva šansa za Budućnost! Perfektan centaršut Tučevića iz kornera, Mitrović je ostao sam na petercu, ali je šutirao pored stative. Sreća na strani Partizana.

73. minut- Opet su "plavi" tražili penal. Vlaisavljević je prošao po lijevoj strani, njegov centaršut blokirao je Everton. Po mišljenju domaćih igrača rukom, ali tako nije smatrao i sudija.

69. minut - Pejaković mijenja talentovanog Terzića.

68. minut- Malo je nedostajalo da Raspopović zatrese sopstvenu mrežu. Centrirao je Leonardo ka Đurđeviću, a desni bek Budućnosti loptu glavom poslao pored stative gola Mijatovića, srećom u korner.

64. minut - Mijenja Kažić, Melunović je na terenu, utakmica je završena za Camaja. Još jedan klasičan napadač je u igri, trener "plavih" ide na sve ili ništa.

58. minut - Pokušao je Vlaisavljević iz teške pozicije sa 20 metara, ali nije bilo opasnosti po gol Partizana.

55. minut - Potpuno nezanimljivih 10 minuta nastavka.

46. minut - Nastavljena je utakmica. U poluvremenu nije bilo izmjena.

Poluvrijeme bez golova. Po jedna velika šansa sa obije strane. Vlaisavljević je uzdrmao stativu Partizana, dok je sa druge strane okvir gola Budućnosti pogodio Ostojić.

43. minut- Stativa je sada bila saveznik Budućnosti. Janković je ubacio loptu iz slobodnog udarca, a štoper crno-bijelih šutirao glavom i pogodio desnu stativu gola "plavih".

41. minut -Odlična prilika za Partizan. Lopta je išla ka Đurđeviću, ali je mrežu "plavih" sačuvao Mijatović koji je izbio loptu napadaču Partizana.

35. minut - Šansa utakmice za Budućnost! Ukrao je loptu defanzivcima Partizana Raspopović, uslijedio je odličan centaršut sa desne strane i udarac Vlaisavljevića, koji je zaustavila stativa. Šteta!

30. minut- Malo je pao ritam, ništa značajno nije se dogodilo u prethodnih desetak minuta.

21. minut- Janković je bio u prodoru ka golu Budućnosti. Međutim, srećom se okliznuo i lopta mu je pobjegla u gol aut, inače bi bilo opasno po Mijatovića. Kasnio je u ovoj akciji štoper Budućnosti Mitrović.

18. minut- Miletić je igrao rukom u kaznenom prostoru Partizana, ali sudija iz Izraela nije smatrao da je to dovoljno za jedanaesterac.

15. minut- Mirković sa preko 25 metara, Kljajić vrhovima prstiju izbacuje u korner, poslije kojeg Budućnost nije zaprijetila.

14. minut - Prvi pokušaj Beograđana. Đuričković je sa distance prebacio gol Mijatovića.

9. minut- Hočko je oprobao udarac sa 18 metara, lopta ide pored stative gola Kljajića.

8. minut - Uz jak huk sa tribina "plavi" igraju hrabrije nego prije sedam dana u Beogradu, ali zasad bez pokušaja ka golu Partizana.

2. minut - Camaj je u prvoj akciji izborio korner, ali je poslije ubacivanja iz ugla Tučevića dobro intervenisala odbrana crno-bijelih.

1.minut- Počela je utakmica, sa centra su krenuli fudbaleri Budućnosti. Oko devet hiljada gledalaca je na stadionu.

20.37.- Partizan će imati ipak jaču podršku pod Goricom jer se nekoliko autobusa sa pristalicama crno-bijelih približava stadionu.

20.32.- Na južnoj tribini oko 100 navijača Partizana, na Sjeveru su Varvari, koji su u velikom broju došli do podrže svoje ljubimce.

20.21- Gradski stadion polako se puni, ekipe su na zagrijavanju, očekuje se sjajna atmosfera u prvom meču Budućnosti i Partizana u Podgorici od decembra 2005. godine.

Budućnost i Partizan od 20 i 45 igraju revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

U revanšu u Podgorici, crnogorski prvak ima težak, gotovo nemoguć zadatak - da dostigne dva gola zaostatka iz Beograda.

To će pokušati da uradi ofanzivnijom formacijom.

Budućnost: Mijatović - Raspopović, Mitrović, Simović, Tučević - Mirković, Hočko, Terzić - Vlaisavljević, Camaj, Nikač.

Partizan u najjačem sastavu, sa Leonardom od prvog minuta.

Partizan: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Ćirković, Miletić - Kosović, Everton - Đurićković, Leonardo, Janković - Đurđević.

Bonus video: