Figo: U Real sam otišao jer me u Barseloni nijesu cijenili

"Pomislio sam da možda ne bih mogao to da uradim, ali prelazak u Real nije bio samo zbog sportskih i finansijskih razloga, već i zbog nekih ljudi", rekao je Figo za sajt španske Primere.
1 komentar(a)
Luis Figo, Foto: Reuters
Luis Figo, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2017. 16:12h

Osjećao je veliki pritisak kada je svojevremeno napustio Barselonu i prešao u Real, ali je Luis Figo to uradio jer ga, kako kaže, u Kataloniji nijesu dovoljno cijenili.

"Odlazak iz Barselone mnogo me je izmorio, bio sam pod velikim pritiskom. Pomislio sam da možda ne bih mogao to da uradim, ali prelazak u Real nije bio samo zbog sportskih i finansijskih razloga, već i zbog nekih ljudi", rekao je Figo za sajt španske Primere.

U jednom od najkontroverznijih transfera u istoriji fudbala, Figo je 2000. godine odlučio da iz Barselone pređe u madridski Real, za tada rekordnih 44 miliona eura.

"Postoje trenuci kada ste u nedoumici, ali morate da napravite korak i nema nazad. U profesionalizmu, ukoliko ne osjetite da ste u potpunosti priznati, morate da razmislite o promjeni", poručio je Figo, osvajač Zlatne lopte iste godine kada je prešao u Real.

Koliko je njegov transfer u Real izazvao pompu najbolje odslikava trenutak kada su ga navijači Barselone, na meču protiv Reala na Nou Kampu, gađali svinjskom glavom u trenutku kada je Figo izvodio korner.

Bonus video: