Sutjeska favorit protiv Sparsa, Lovćen gostuje Heliosu

Sutjeska domaćin Sparsu (20 sati), Lovćen gost Heliosu (18 h), u 15. kolu ABA 2 lige
905 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Pavlićević (Sutjeska) na meču protiv Spara u Sarajevu, Foto: Spars/Muhidin Hodžić
Nikola Pavlićević (Sutjeska) na meču protiv Spara u Sarajevu, Foto: Spars/Muhidin Hodžić

Teškim porazom u Tuzli od Slobode (102:69), košarkaši Sutjeske usporili su put ka plej-ofu ABA2 lige.

Izabranici Zorana Glomazića su i dalje u dobroj situaciji, trenutno su na diobi četvrtog mjesta sa Rogaškom (osam pobjeda i šest poraza), ali večeras pred svojim navijačima protiv “fenjeraša”, Sparsa iz Sarajeva (20 sati) nemaju prava na kiks, u meču 15. kola.

- Očekujem reakciju nakon našeg najgoreg izdanja u sezoni. Dolazi nam ekipa koja se grčevito bori za opstanak, ali smatram da nas očekuje veoma težak susret. Nadam se da ćemo pred svojim navijačima upisati još jednu pobjedu - rekao je Zoran Glomazić, trener Sutjeske.

Sutjeska je u Sarajevu slavila 85:68.

- Ukoliko želimo da se borimo za mjesto u plej-ofu, u svakoj narednoj utakmici moramo biti maksimalno odgovorni. Vjerujem da ćemo biti fokusirani i agresivni i da ćemo nakon ovog duela slaviti nova dva boda - kaže centar Nikšićana Boris Lalović.

Nakon važne pobjede kod kuće protiv Splita, Lovćen Bemax večeras od 18 sati gostuje slovenačkom Heliosu, koji trenutno ima pobjedu više od Cetinjana.

- Znamo da nas čeka težak duel protiv tima koji igra posebno dobro na svom terenu. Vjerujem da će moja ekipa poslije tijesne pobjede u prošlom kolu biti dodatno motivisana i pružiti maksimum koji nas može dovesti do prve pobjede u gostima - rekao je trener Lovćena Zoran Kašćelan.

Lovćen je na Cetinju savladao Helios 81:77.

- Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv nezgodne ekipe. Sigurno da nam je samopouzdanje na visokom nivou nakon pobjede nad Splitom - rekao je krilni centar Lovćena, Miloš Popović.

Bonus video: