Mitrović: Ovo je nestvaran rezultat za nas, ali ne i kraj puta

Monako će u polufinalu igrati sa Gran Kanarijom i, kao i protiv Budućnosti, imati prednost domaćeg terena. Polufinale počinje 6. aprila, eventualna majstorica je osam dana kasnije

4717 pregleda 6 komentar(a)
Foto: AS Monaco basket
Foto: AS Monaco basket

Treći put u karijeri, Zvezdan Mitrović je stigao među četiri najbolje ekipe u evropskim takmičenjima.

Nakon 2. i 3. mjesta u FIBA Ligi šampiona, 51-godišnji Podgoričanin je stigao i do polufinala Evrokupa, i to preko kluba u kojem se vinuo u košarkašku orbitu - Budućnosti.

Njegov Monako je u majstorici četvrtfinala slavio 90:87.

„Tri različite utakmice, a na kraju je jedna lopta odlučivala. Najgore je što nije bilo navijača da ovo gledaju. Radimo i živimo za utakmicu, da se pokažemo publici, da omogućimo našim navijačima da gledaju ovakve mečeve. Rezultat je bio 90:87, a odlične odbrane, to je karakteristika ove utakmice. Čestitke za oba tima, za nevjerovatan trud, posebno mojoj ekipi, zbog ogromnog broja ofanzivnih skokova, načina na koji smo se borili. I veterani i mladi momci su prikazali izvanredno izdanje”, rekao je Mitrović.

Tim sa Stijene će u polufinalu igrati sa Gran Kanarijom i, kao i protiv Budućnosti, imati prednost domaćeg terena. Polufinale počinje 6. aprila, eventualna majstorica je osam dana kasnije.

„Zasluženo idemo u polufinale Evrokupa, ovo je nestvaran rezultat za nas, ali ne i kraj puta. Nastavljamo put ka Evroligi, sa mnogo optimizma, emocija i odbrih stvari, jer smo pokazali da možemo da igramo različito i u odbrani i u napadu. Čestitke momcima na ovoj pobjedi, ali sad već razmišljamo o sljedećem nivou”.

Mitrović je bio srećan zbog pristupa svoje ekipe.

„Pričao sam igračima prije meča da je Budućnost možda favorit zbog nekih igrača, budžeta itd, ali da je najvažnija energija koju ćemo prikazati na terenu. Pokazali smo je i na prvoj utakmici, ali nismo igrali skroz pametno, a sada jesmo u kritičnim momentima i vratili se nakon minus tri. Utakmica je bila izuzetno teška za igrače, sa maksimum pet razlike, smjenjivanja vođstva... Najvažnija stvar je da smo preživjeli”.

Na pitanje da prokomentariše sjajno izdanje Matijasa Lesora, bivši crnogorski selektor je u prvi plan izdvojio 19-godišnjeg Rudija Demaija, koji je pogodio dvije trojke i igrao odlično u odbrani.

„Nijedan trener ne voli da izdvaja igrače. Uložili smo ogroman trud kao ekipa, Matijas je bio perfektan, ali na prvo mjesto želim da stavim Rudija. Matijas je iskusan čovjek, ovo je za njega bila laka utakmica, ali ovo je za Rudija sjajno. Stavili smo novog igrača na košarkašku mapu Evrope. Ali, ne može se Budućnost dobiti i ući u polufinale individualnom igrom. Ovo je pobjeda Monaka”, zaključio je Mitrović.

Bonus video: