Filadelfija i Denver sigurnim korakom idu ka finalima Konferencija

Siksersi izvojevali veliku pobjedu u Bostonu, Nagetsi rutinski savladli Sanse

5996 pregleda 2 komentar(a)
Novim tripl-dablom doveo Nagetse na pobjedu od finala Zapada, Foto: Reuters
Novim tripl-dablom doveo Nagetse na pobjedu od finala Zapada, Foto: Reuters

BOSTON - FILADELFIJA 103:115

Filadelfija je posljednji put igrala finale Istoka 2001. godine, kada je vođena Alenom Ajversonom otišla i u veliko Finale, gdje su poraženi od Lejkersa.

Sada se Siksersi nalaze jako blizu ponavljanja tog uspjeha jer su odličnom partijom u Masačusetsu savladali Boston u petoj utakmici, često onoj koja zna da prelomi seriju.

Tim iz grada "bratske ljubavi" će imati priliku da obezbijedi prolaz dalje pred domaćim navijačima.

Ekipa iz Pensilavanije je od početka nametnula svoj ritam igre u "TD Gardenu", a u trećoj četvrtini je imala i plus 21, što je izazvalo negodovanje navijača "kelta", koji su počeli da zvižde svojim igračima.

Džoel Embid je sa 33 poena bio najefikasniji pojedinac gostiju, Tajris Maksi je "iskočio" i ubacio 30 koševa, Džejms Harden je dodao 17, uz osam skokova i 10 asistencija, dok je Tobajas Heris meč završio sa 16.

Džejson Tetjum je postigao 36 za Seltikse, Džejlen Braun je upisao 24, a Markus Smart 14.

DENVER - FINIKS 118:102

Nagetsi su dva puta poraženi u Arizoni, nisu uspjeli da nadjačaju vatrenu moć dua Buker-Durent, ali su kod kuće rutinski savladali Finiks.

Denver je već nakon prve četvrtine imao plus 11 (35:24), a sve dileme je riješio u trećoj koju je dobio rezultatom 39:25 i u posljednji kvartal ušao sa 17 poena prednosti (91:74).

Nikola Jokić je zabilježio novi tripl-dabl: 29 koševa (12/20 iz igre), 13 skokova i 12 asistencija. To je srpskom centru 10. tripl-dabl u postsezonskoj karijeri, čime je prestigao Vilta Čembrlejna i sada je centar sa najviše tripl-dabl učinaka u istoriji NBA lige.

Prateći ansambl je takođe imao odlična izdanja. Brus Braun je sa klupe ubacio 25 poena, a Majkl Porter i Džamal Mari su dodali po 19.

U redovima Sansa Devin Buker je bio vodeći strijelac sa 28 koševa (8/19 iz igre), Kevin Durent je upisao 26, uz 11 skokova i sedam uspješnih dodavanja, dok se Diandre Ejton zaustavio na 14.

Bonus video: