Velikan se ne predaje: Boston od 0:3 do 2:3, može li i do čuda i istorije

Ekipa koja je gubila sa 0:3 u plej-ofu nikada u istoriji lige nije uspjela da preokrene seriju i prođe dalje

12950 pregleda 26 reakcija 1 komentar(a)
Markus Smart tokom petog meča serije, Foto: Reuters
Markus Smart tokom petog meča serije, Foto: Reuters

Bio je na ivici ambisa, ali klub iz Masačusetsa još jednom je pokazao gen velikana - finale Istoka NBA lige se nastavlja, Boston je nakon 0:3 u seriji stigao do 2:3 protiv Majamija.

Momci Džoa Mazule u petom meču finala slavili su sa 110:97.

"Kelte" su do trijumfa predvodili Derik Vajt sa 24 poena (postigao šest "trojki" iz osam pokušaja) i Markus Smart sa 23 poena uz pet ukradenih lopti. Džejson Tejtum drugoj uzastopnoj pobjedi doprinio je sa 21 poenom, 11 skokova i pet asistencija, a Džejlen Braun takođe sa 21 poenom.

U ekipi sa Floride najefikasniji je bio Dankan Robinson sa 18 poena uz devet asistencija i četiri skoka. Bem Adebajo postigao je 16 poena, a imao je i osam skokova, a Hejvud Hajsmit 15 poena. Džimi Batler dodao je 14 poena, pet skokova i pet asistencija, a Kejleb Martin 14 poena.

Boston je vodio tokom čitave utakmice, a do poluvremena stekao je prednost 61:44. Seltiksi su bili precizni u šutu za tri poena i koristili su greške protivnika, Majami je imao 16 izgubljenih lopti.

Majami sada vodi sa 3:2 u seriji, a i dalje mu je potrebna još jedna pobjeda za plasman u veliko finale lige protiv Denvera.

"Ostaćemo pozitivni, znajući da možemo i da hoćemo da dobijemo ovu seriju. Samo moramo da je zatvorimo na domaćem terenu", rekao je Batler.

Šesta utakmica igra se u noći između subote i nedjelje, a domaćin će biti Majami.

Ekipa koja je gubila sa 0:3 u plej-ofu nikada u istoriji lige nije uspjela da preokrene seriju i prođe dalje - može li Boston do čuda?

Bonus video: