Grizliji se neće žaliti, ali igrači NBA lige staju uz Dža Morenta, podrška i od sponzora

Gigant sportske opreme "Nike", smatra boljom odlukom pomoći, nego kazniti košarkaša

4894 pregleda 2 komentar(a)
Eksplozivnom košarkašu potrebnija pomoć od kazne smatraju kolege iz NBA lige, Foto: REUTERS
Eksplozivnom košarkašu potrebnija pomoć od kazne smatraju kolege iz NBA lige, Foto: REUTERS

Dža Morent je drastično kažnjen zbog incidenata, tačnije snimaka sa vatrenim oružjem koje je plasirao na društvenim mrežama.

Zvijezda Memfisa u usponu, Morent, kažnjen je sa čak 25 utakmica diskvalifikacije, i neće moći da učestvuje ni na Ljetnjoj ligi, niti da pristupi kampu Grizlija do kraja diskvalifkacije u decembru.

I dok je Memfis prihvatio odluku, u zaštitu košarkaša stali su kolege - Profesionalni sindikat košarkaša NBA lige najavio je žalbu na tu odluku.

"Dža se javno pokajao i preuzeo je odgovornost za svoje postupke. Zbog toga ga mi bezuslovno podržavamo, jer je obećao da će činiti sve što je potrebno da sebe, igrače i našu ligu predstavi u najboljem mogućem svijetlu. To da se ne može vratiti na parket do decembra, uz još neke neodređene uslove smatramo neprimjerenom kaznom", saopštili su iz Sindikata igrača NBA.

Oni su najavili žalbu na odluku NBA lige.

"Kazna je neprimjerena iz više razloga, uključujući činjenice vezane uz konkretni incident, i nije poštena ako se uporedi sa prethodnim kaznama koje je NBA liga izricala. Sa Dža Morentom ćemo ispitati sve mogućnosti a onda preduzimamo sljedeće korake", stoji u saopštenju Sindikata.

Neočekivano, sjajnom košarkašu stigla je i velika podrška sponzora "Nike!.

Jedan od najvećih proizvođača sportske opreme je izričito odbio da raskine ugovor sa 23-godišnjim Morentom, koji je u posljednjoj sezoni imao prosjek od 26,2 peona i 5,9 skokova po utakmici.

"Prihvatio je odgovornost, a mi ćemo se truditi da mu pomognemo kako na terenu tako i van njega", objavio je gigant "Nike".

Bonus video: