Podgorica nanijela prvi poraz Spartaku i nastavila sa dobrim igrama na Zlatiboru

U drugom meču na "balonu" na Zlatiboru Podgorica slavila 78:67

6399 pregleda 2 komentar(a)
Filip Anđušić, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Filip Anđušić, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice savladali su večeras Spartak (78:67) i upisali drugu pobjedu na "balonu" NLB ABA2 lige, koji se održava na Zlatiboru.

Podgorica je odigrala odličan meč, kontrolisala je utakmicu od prvog napada i na kraju stigla do treće pobjede u ovom takmičenju. Spartak je prvi put izgubio utakmicu u NLB ABA2 ligi.

Ekipa Dragana Radovića je samo dva puta gubila na utakmici - 22:21 i 24:23. Podgoričani su preko raspoloženih Slaja i Anđušića napravili seriju 8:0, poveli 36:27, a na poluvremenu imali plus osam - 42:34.

I u drugom poluvremenu je Podgorica igrala dobro, imala i 17 poena prednosti (61:44), ali je na ulasku u posljednji minut Spartak prišao na minus sedam - 74:67. Tada je Slaj, na isteku napada, pogodio za 76:67, a Spartak nije realizovao dva napada.

Podgoricu je do pobjede vodio Slaj sa 22 poena. Miler je ubacio 19, a Anđušić 13, uz devet skokova.

"Mislim da smo od početka ušli onako kako sam ja želio, agresivno. Vjerovali smo da možemo da pobjedimo. Igrali smo protiv iskusne ekipe, koja ima veliki broj kvalitetnih igrača. U ekipi nije bilo Ognjena Čarapića zbog nekih zdravstvenih problema i ovu pobjedu bih posvetio specijalno njemu. Čestitao bih momcima na odličnoj igri tokom svih 40 minuta", rekao je trener Podgorice Dragan Radović.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Barna sa 20 poena.

"Nismo ušli na pravi način u utakmicu. Naš napad nije našao prava rješenja, nismo našli prave šuteve. Mislim da je to odredilo utakmicu. Kasnije nismo našli ritam, bez obzira na neke periode dobre odbrane. Nismo bili na visini zadatka", rekao je trener Spartaka Vladimir Jovanović.

Podgorica u petak (21) igra protiv Šenčura.

Bonus video: