Zvezda preživjela furioznu završnicu Partizana, junak Jago dos Santos

"Crveno-bijeli" bolji od najvećeg rivala u 18. kolu AdmiralBet ABA lige - 88:86

9410 pregleda 16 komentar(a)
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Crvenoj zvezdi, u dramatičnoj završnici pripao je "vječiti" derbi u 18. kolu AdmiralBet ABA lige - 88:86.

U derbiju u "Štark areni" od starta je domaća ekipa bolje ušla u utakmicu, tokom druge četvrtine imala je i 21 poen prednosti. Na poluvremu 17, a sa 16 poena minusa je Partizan ušao u posljenjnih 10 minuta.

Partizan je tada podigao nivo igre, na nestvaran način došao je do izjednačenja na 11 sekundi do kraja - 86:86. Naneli je za to pogodio sva tri slobodna bacanja, i "zaledio" prepune tribine u Areni.

Zvezda nije imala tajm-aut, krenula je akciju ispod svog koša a u fanatstičnom prodoru Jago dos Santos je uspio da poentira. Partizanu je ostalo pet sekundi, u posljednjoj je Avramović sa 10 meatar probao trojku ali je pogodio obruč. Naneli je uhvatio loptu i pogodio ali poslije zvuka sirene.

Zvezda je ovom pobjedom praktično osigurala prednost domaćeg parketa u plej-ofu, lider je sa tri pobjede više od "crno-bijelih". Zvezda ima tek dva poraza, Partizan i Budućnost Voli su doživjeli po pet.

Jago dos Santos je bio junak utakmice i završio je sa 13 poena uz samo jedan promašaj i to za tri poena. Bolomboj je bio najkorisniji u pobjedničkoj ekipi sa dabl-dablom: 14 poena i 13 skokova, od toga pet ofanzivnih, a Hanga je ubacio najviše, 15 poena.

Kod Partizana Naneli je postigao 19 poena, Kaminski 18 bez ijednog promašaja (6-6, trojke 2-2).

Bonus video: