Barsa dominantna protiv Zvezde, Partizan sam sebe savladao u Bolonji

Evroliga u košarci

7588 pregleda 6 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Crvena zvezda i Partizan su doživjeli poraze u 25. kolu Evrolige.

"Crveno-bijeli" su u Beogradu prilično lako izgubili od Barselone (85:76), dok je aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige propustio veliku šansu da napravi brejk u Bolonji.

Bolji od tima Željka Obradovića je bio Virtus (88:84), pa su "crno-bijeli" sada na učinku od 12 pobjeda i 13 poraza.

Partizan je u trećoj četvrtini imao 11 poena minusa, a na nešto više od tri minuta je imao dobru situaciju - vodio je 77:71.

Nakon toga su, međutim, gosti srljali iz greške u grešku u odbrani i napadu, a Virtus do pobjede odveo Ife Lundberg koji je bio čovjek odluke i u nedavno odigranom međusobnom duelu u Beogradu.

Lundberg je bio najefikasniji u Virtusu sa 20 poena, isti učinak je imao i Marko Belineli, dok se u Partizanu istakao Kevin Panter sa 22.

Zvezda je protiv Barse imala i do 18 poena minusa, a i kada je mogla da se vrati u meč u posljednjem periodu je donosila ishitrena rješenja u napadu, što su Katalonci iskoristili da rutinski dođu do 17. trijumfa.

Nemanje Nedović je upisao 21 poen kod "crveno-bijelih" koji su doživjeli 15. neuspjeh, na drugoj strani se istakao Dario Brisuela sa 20.

Anadolu Efes je nadigrao Olimpiju Milano (79:73), Monako preokretom u posljednjoj četvrtini bio bolji od Fenerbahčea (76:69), dok je Žalgiris bio ubjedljiv u duelu sa Panatinaikosom - 80:68.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: