Najubjedljivija pobjeda nad Zvezdom, sad kreće bitka sa Partizanom za broj 2

Budućnost Voli slavila 84:62 i nadmašila učinak iz marta 2021. godine, kada je trijumfovala 83:63. Do kraja ligaškog dijela borba za 2. mjesto sa Partizanom, koji je večeras doživio šokantan poraz od Splita u Beogradu (67:74)

5063 pregleda 11 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli
Ažurirano: 05.02.2024. 20:59h

Prije tri godine, košarkaši Budućnost Volija su se poigravali sa Crvenom zvezdom, vodili i 28 razlike i upisali najubjedjiviju pobjedu nad najvećim rivalom - 83:63.

Tim Dejana Radonjića je, ipak, sačuvao 1. mjesto i prednost domaćeg terena do plej-ofa, u kojem je sa 3:2 u pobjedama stigao do titule protiv Podgoričana, na čijoj klupi je sjedio Dejan Milojević.

„Plavi” su sada pomjerili granicu i srušili klupski rekord protiv najvećeg rivala, jer su večeras u „Morači” slavili 84:62.

Teško je, ipak, vjerovati da ovo može da donese timu Andreja Žakelja prednost domaćeg terena u plej-ofu, koja vjerovatno nigdje nije tako bitna kao u AdmiralBet ABA ligi.

Iako imaju bolji međusobni skor, djeluje nemoguće da Podgoričani preuzmu 1. mjesto, jer „crveno-bijeli” imaju dvije pobjede više, a u preostalih sedam kola se ne sastaju ni sa jednim od timova iz Top 5 - dočekuju Zadar, Krku, Megu i SC Derbi, a gostuju Mornaru, Ciboni i Splitu.

Budućnost ima mnogo teži raspored do kraja, ali je ovom pobjedom stekla realne šanse da se bori za 2. mjesto sa Partizanom.

One su od večeras još veće, jer su „crno-bijeli” doživjeli šokantan poraz od Splita u „Beogradskoj areni” (67:74), a gostuju u Podgorici u 25. kolu krajem marta.

Budućnost bi mogla da dozvoli i jedan poraz do kraja ako bi dobila Partizan, pa bi kao druga čekala plej-of i u eventualnom polufinalu protiv „crno-bijelih” imala prednost domaćeg terena.

Ako bi izgubila dva meča (gostuje Splitu, Cedevita Olimpiji, FMP-u i SC Derbiju, dočekuje i Igokeu i Borac) onda bi u 25. kolu morala da slavi bar 14 razlike protiv Partizana, kako bi anulirala minus 13 iz Beograda (96:83).

Mada, može i da se nada još nekom kiksu izabranika Željka Obradovića, koji ne djeluju previše zainteresovano za regularni tok ABA lige...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: