Partizan na krilima Avramovića dao 100 poena Efesu i prekinuo seriju poraza, PAO silan u Madridu

Evroliga u košarci (27. kolo)

6718 pregleda 7 komentar(a)
Anđušić je 13 od 15 poena dao u drugom poluvremenu, Foto: KK Partizan
Anđušić je 13 od 15 poena dao u drugom poluvremenu, Foto: KK Partizan

Partizan je ove sezone izgubio neke utakmice koje nije smio, ali večeras je znao kako da privede meč kraju protiv Anadolu Efesa i prekine seriju od tri neuspjeha u Evroligi.

"Crno-bijeli" su u Beogradu savladali dvostrukog prvaka Evrope 100:90 za 13. pobjedu u elitnom takmičenju i nastavak borbe za plasman u plej-in.

Razliku je napravio momak koji ove sezone nije bio na nivou izdanja iz prošle godine i sa Svjetskog prvenstva - Aleksa Avramović koji je upisao 30 poena.

Zek Ledej je imao 21, uz osam skokova za 40 minuta na parketu, Kevin Panter 16, bitna je bila rola i Danila Anđušića koji je 13 od 15 poena postigao u drugom poluvremenu.

Najbolji u Efesu, koji ima učinak od 11 trijumfa i 16 poraza, bio je Vil Klajburn sa 17.

Veliku pobjedu je ostvario Panatinaikos koji je bio bolji od lidera - savladao je Real u Madridu (97:86) i nanio mu peti poraz.

Od sredine druge četvrtine PAO je preuzeo kontrolu, Real se vratio u trećoj, ali kasnije se dilema nije postavljala - dominirao je Matijas Lesor sa 26 poena.

"Zeleni" su tako prekinuli niz od 12 neuspjeha u španskoj prijestonici.

Virtus je u Bolonji bio bolji od Valensije (87:74), dok je Makabi lako opravdao ulogu favorita u Berlinu - deklasirao je Albu 106:71.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: