Vrijeme je za posljednji balon - Sutjeska na jugu BiH juri dvije pobjede za plej-of

Posljednji turnir NLB Druge ABA lige košarkaši iz Nikšića otvaraju danas od 18 sati protiv Heliosa, dok će Podgorica prvi od tri meča u Širokom Brijegu odigrati sjutra (utorak) protiv Cedevite junior

3663 pregleda 3 komentar(a)
Oslabljeni smo, ali vjerujem da možemo da dvije pobjede: Radosav Spasojević, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Oslabljeni smo, ali vjerujem da možemo da dvije pobjede: Radosav Spasojević, Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Dosta uspona i padova, promjena trenera, ali na kraju Nikšićani i dalje imaju šansu da sve završe onako kako su planirali...

Košarkaši Sutjeske će do petka u posljednjem "balonu" NLB Druge ABA lige u Širokom Brijegu odigrati tri meča, a dvije pobjede značile bi i plasman u plej-of.

Prvi rival već danas od 18 sati biće Helios.

"Očekuje nas izuzetno težak i neizvjestan meč, posebno zbog činjenice da smo i oni i mi na istom skoru (4-6) i da pobjednik ima velike šanse da prođe u plej-of", istakao je za klupski sajt Miloš Minić, trener kluba iz Nikšića.

Kvaliteti prvog rivala na jugu Bosne i Hercegovine su dobro poznati.

"Radi se o izuzetno dobrom i neugodnom protivniku - spoj su iskustva i mladosti. Glavnu riječ vodi Blaž Mahkovic, koji je godinama jedan od najboljih igrača lige. Tu je talentovani Tibor Mirtič, a pojačali su ih i inostrani igrači Sidi Mohamed Đite i Malkolm Bernard", dodao je Minić.

Šef struke Sutjeske kaže i da njegova ekipa ima i određenih kadrovskih problema.

"Na put smo krenuli sa 11 igrača - nedostaju nam Vladimir Tomašević, Bogdan Bojić, Jovan Vojinović i Miloš Jović. U skraćenom smo sastavu, a za pet dana igramo tri bitne i teške utakmice, ali naša je obaveza da damo maksimum, pa ćemo da vidimo za koliko će to da bude dovoljno", jasan je Minić.

Nakon Heliosa, "plave" očekuju i dueli sa Šibenkom (srijeda, 21h) i Borcem iz Banjaluke (petak, 21h), ali trenutno su misli okrenute samo ka slovenačkom timu.

"Znajući Helios od ranijih godina, to je jako dobra ekipa, predvođena Mahkovicem. To će biti možda i najteža utakmica koja nas čeka na 'balonu'. Oslabljeni smo, ali vjerujem da možemo da dođemo do dvije pobjede koje bi nas odvele u plej-of", riječi su Radosava Spasojevića, krilnog centra Sutjeske.

Podgorica u boljoj situaciji

Naš drugi predstavnik u ABA 2 ligi još je bliži plej-ofu - Podgorica ima dvije pobjede više od Sutjeske, a u Širokom Brijegu je očekuju utakmice protiv Cedevite junior (utorak, 15h), Pelistera (četvrtak, 18) i Heliosa (subota, 15).

Tim iz glavnog grada u nekim kombinacijama bi mogao i do četvrtog mjesta pred doigravanje, ali je za sada najvažnije da prije svega obezbijedi plej-of.

NLB, ABA 2

Mečevi Sutjeske u Širokom Brijegu

Ponedjeljak

18.00h Helios - Sutjeska

Srijeda

21.00h Šibenka - Sutjeska

Petak

21.00 Sutjeska - Borac

Mečevi Podgorice u Širokom Brijegu

Utorak

15.00h Cedevita junior - Podgorica

Četvrtak

18.00 Podgorica - Pelister

Subota

15.00h Helios - Podgorica

Standings provided by Sofascore

Bonus video: