Dubai primljen u ABA ligu, Budućnost nije prisustvovala sjednici, aktuelni šampion nije glasao

Prijem podržalo devet klubova

21760 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: ABA
Foto: ABA

Devet od 11 članova vlasničke strukture Admiralbet ABA lige bilo je za - Dubai je novi član regionalne košarkaške lige.

Na Skupštini ABA lige koja je počela danas u podne nije prisustvovao niko iz Budućnost Volija, a jedini koji nije glasao je aktuelni šampion Partizan.

Sve to znači da će Dubai dio ABA lige biti već od naredne sezone, a ugovor traje do sezone 2026/27, naravno uz mogućnost produžetka saradnje.

Prošle sedmice na sastanku u Zagrebu nije postojao konsenzus oko Dubaija, sve je pomjereno za danas i čini se da su se u ABA ligi konačno dogovorili da regionalno takmičenje sada na neki način postane internacionalno.

Sve to znači i da će liga sada biti proširena sa 14 na 16 klubova, što je svakako dobra vijest. Mornar koji bi mogao ove sezone da izbjegne i baraž za opstanak, pošto bi u njemu vjerovatno završio posljednjeplasirani tim, a to je trenutno Krka.

Dubai je dakle zvanično postao dio ABA lige, a sada se čeka i da dobije zvaničan status u Evroligi. Očekuje se da će za početak odigrati prvu sezonu u Evrokupu, nakon čega bi postao dio najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Mediji iz regiona ranije su pisali da je Dubai bio spreman da za učešće u ABA ligi plati milion i po eura po sezoni, ali vjerovatno se sada radi i o većoj cifri.

Isto tako se pominjalo da će trener novog člana ABA lige biti Svetislav Pešić, ali sve to tek treba da bude zvanično, baš i kao u kakvom će sastavu nastupiti očigledno najbogatiji član jedne od jačih liga Evrope.

Bonus video: