Partizan: Nismo protiv Dubaija, već protiv načina na koji je odluka donijeta

Partizan nije učestvovao u glasanju zbog, kako je naveo, želje da se prvo odlučuje o izmjeni Društvenog ugovora i prijemu novih članova koji na to imaju pravo po Statutu, a iz istog razloga sjednici nisu ni prisustvovali predstavnici Budućnost Volija

6656 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Košarkaški klub Partizan je u saopštenju pojasnio zašto na današnjoj sjednici Skupštine nije ni glasao kada je tema bio ulazak Dubaija u AdmiralBet ABA ligu.

Devet klubova je glasalo da se Dubai pridruži naredne sezone.

Partizan nije učestvovao u glasanju zbog, kako je naveo, želje da se prvo odlučuje o izmjeni Društvenog ugovora i prijemu novih članova koji na to imaju pravo po Statutu, a iz istog razloga sjednici nisu ni prisustvovali predstavnici Budućnost Volija.

„Želja KK Partizan jeste bila da se prvo odlučuje o izmjeni Društvenog ugovora, prijemu novih članova koji su na to ostvarili pravo po Statutu ABA Lige, preoblikovanju Javnog trgovinskog društva u d.o.o, a tek potom o proširenju lige i prijemu Dubaija”, naveo je aktuelni šampion.

Partizan je naveo da „trenutno” nije postignut dogovor vezano za prve dvije teme, „uz uvjeravanja da će se dvije navedene tačke okončati do 30.06”, a potom su „klubovi pristupili glasanju o prijemu Dubaija i proširenju Prve ABA lige”.

Klub je dodao i da ovu „proceduru smatra apsurdnom, jer je Dubai praktično prvo primljen u ligu, da bi mu tek naknadno bilo traženo mjesto u istoj”.

„Ono što KK Partizan želi da naglasi, jeste da klub principijelno nije bio protiv ulaska Dubaija u ABA ligu, već protiv načina na koji je ta odluka donijeta. Takođe, klub je veoma zabrinut zbog proširenja kalendara takmičenja na još četiri utakmice koje predstavljaju dodatno opterećenje za igrače”, ističe se u saopštenju.

Bonus video: