Real za tri minuta ugasio nadu Partizana, ubjedljiv poraz Baskonije u Kaunasu

Evroliga u košarci (31. kolo)

5110 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Real Madrid je usporio ritam u posljednje vrijeme, nečekivano izgubio nekoliko utakmica u Evroligi, ali je drugi put ove sezone u Beogradu pokazao koliko je moćan.

Aktuelni prvak Evrope je savladao Partizan u „Štark areni” (88:76), a meč je riješio u samo tri minuta treće četvrtine.

Bilo je 3.16 do kraja tog perioda kada je Bruno Kaboklo pogodio trojku i donio Partizanu prednost 54:52, a na pauzu između 3. i 4. perioda se pošlo sa prednošću gostiju 68:54 nakon nestvarne serije 16:0.

Mario Hezonja je briljirao poslije novih ovacija koje je dobio od navijača „crno-bijelih” (25 poena, trojke 6-5), a Partizan je doživio 17. poraza i sada je van zone plej-ina, na 11. mjestu, sa utakmicom manje od Valensije koja u petak gostuje Monaku.

Baskonija našeg trenera Duška Ivanovića je vezala drugi neuspjeh u tri dana i nije imala šansi protiv Žalgirisa u Kaunasu (94:76) u kojem je najbolji pojedinac bio Kinan Evans sa 20 koševa.

Baskijci su na učinku 16-15 i čuvaju devetu poziciju na tabeli.

U plasman u plej-in je nastavio da vjeruje Anadolu Efes koji je uz dosta problema opravdao ulogu favorita protiv Albe u Istanbulu (85:84)

Dvostrukog šampiona Evrope, koji ima 14 trijumfa, predvodio je Ilajdža Brajant sa 24 poena.

Olimpijakos je u Pireju opravdao ulogu favorita protiv Asvela (80:64) nakon što je dao 26, a primio samo devet poena u posljednjih 10 minuta.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: