Budućnost traži novog heroja: Trojka Micova jedina srušila Žocov Partizan

Crnogorski prvak u nedjelju (19.30h) dočekuje šampiona regiona - biće to direktan duel za drugu poziciju pred plej-of Admiralbet ABA lige

10651 pregleda 21 reakcija 1 komentar(a)
Micov tokom utakmice sa Partizanom koju je riješio na četiri sekunde prije kraja, Foto: KK Budućnost Voli
Micov tokom utakmice sa Partizanom koju je riješio na četiri sekunde prije kraja, Foto: KK Budućnost Voli

Nedjelja, posljednji dan marta i super najava vrelog košarkaškog proljeća - Budućnost Voli u pretposljednjem kolu Admiralbet ABA lige dočekuje Partizan, a pobjednik će praktično obezbijediti drugo mjesto pred plej-of.

I dok je u godinama prije povratka Željka Obradovića u crno-bijeli dio Beograda, klub iz Podgorice imao dosta uspjeha u duelima sa Partizanom, situacija se u potpunosti promijenila sa legendarnim Žocom.

Što zahvaljujući njegovom uticaju i razlici u kvalitetu, mnogo većem budžetu koji Partizan ima u posljednje tri sezone, ali i slabijoj selekciji igračkog kadra, „plavi” su od sezone 2021/22, tačnije od kada se vratio Obradović, upisali samo jednu pobjedu. A, ukupno su se u tom peridu do sada Budućnost i Partizan sastali osam puta.

Jedini trijumf Budućnosti stigao je upravo u sezoni 2021/22. i to u drugom meču polufinala plej-ofa, kada je Vladimir Micov pogodio trojku na četiri sekunde prije kraja (72:71).

Jedini trijumf Budućnosti stigao je upravo u sezoni 2021/22. i to u drugom meču polufinala plej-ofa, kada je Vladimir Micov pogodio trojku na četiri sekunde prije kraja (72:71).

Partizan je tada bez mnogo muka savladao ekipu Aleksandra Džikića u oba meča na svom terenu i plasirao se finale, baš kao što je uglavnom rješavao i ostale mečeve sa Obradovićem u Beogradu.

Mnogo je zanimljivije bilo u Podgorici, pa je prošle sezone u ligaškom dijelu Partizan slavio u pomalo nestvarnom finišu - 83:82. Bio je to treći debi Petra Mijovića na klupi „plavih”, crnogorski predstavnik se tada protiv ekipe koja je bila hit Evrolige vratio iz minus 14, a Erik Grin je na tri sekunde prije kraja postigao trojku i dodatno bacanje za 82:82.

Nakon toga Dante Egzum je možda i prekoračio dozvoljenih pet sekundi za izvođenje lopte, nekako je bacio ka Kevinu Panteru, a Tre Bel-Hejns napravio naivan faul. U nastavku, Panter je pogodio jedno slobodno bacanje i Partizan je slavio.

Osim ta dva meča od povratka Obradovića, Budućnost je još jednom dočekala Parizan - u martu 2022. kada je beogradski tim slavio sa 80:72.

Vrijeme je za novu bitku u „Morači”, jednu od važnijih u posljednjim godinama, a Budućnost i navijači traže novog heroja.

Mečevi Budućnosti i Partizana od dolaska Obradovića

Sezona 2023/24.

Partizan - Budućnost 96:83

Sezona 2022/23.

Partizan - Budućnost 106:77

Budućnost - Partizan 82:83

Sezona 2021/22.

Partizan - Budućnost 75:66

Budućnost - Partizan 72:80

Polufinale plej-ofa

Partizan - Budućnost 82:66

Budućnost - Partizan 72:71

Partizan - Budućnost 101:77

Bonus video: