Budućnost protiv komesara za suđenje u ABA ligi: Pakuj kofere!

„Naš klub neće dozvoliti ovakav tretman kod sudija u ABA ligi, ne želimo da u odlučujućim mečevima nisu igrači ti koji odlučuju pobjednika utakmice”, objavio je podgorički klub.

24806 pregleda 127 reakcija 45 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaški klub Budućnost Voli se oglasio saopštenjem u kojem zahtijeva da komesar sa suđenje u AdmiralBet ABA ligi Srđan Dožaj napusti tu funkciju.

Podgoričani su nezadovoljni suđenjem u prvoj utakmici polufinala ABA lige protiv Partizana koju je aktuelni šampion pobijedio 78:67.

Druga se igra u utorak u „Morači”.

„Košarkaški klub Budućnost Voli je, kao i u 25. kolu regularnog dijela, analizirala sudijske odluke na prvom polufinalnom meču ABA lige između Partizana i našeg kluba i uvidjeli smo niz grešaka na našu štetu. Sudijski kriterijum nije bio isti za obje ekipe, pronašli smo 20 grešaka na našu štetu, a u video zapisu smo izdvojili 13 najočiglednijih. Mogu se vidjeti nedosuđeni faulovi, pogrešno dosuđeni faulovi, kao i dvostruki aršini kada su u pitanju „koraci”, navodi Budućnost i dodaje:

„Naš klub neće dozvoliti ovakav tretman kod sudija u ABA ligi, ne želimo da u odlučujućim mečevima nisu igrači ti koji odlučuju pobjednika utakmice. Najodgovornija osoba za ovako nizak nivo suđenja je komesar za suđenje u ABA ligi - Srđan Dožaj. Zato šaljemo jasnu poruku gospodinu Dožaju: Pakuj kofere!”, objavio je podgorički klub.

Bonus video: