Ferstapen nakon rekorda: Nevjerovatna godina

Ferstapen je ranije osvojio drugu uzastopnu titulu u šampionatu Formule 1, a u Meksiku je došao do rekordne 14. pobjede u sezoni

2762 pregleda 0 komentar(a)
Ferstapen, Foto: Reuters
Ferstapen, Foto: Reuters

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da mu je dobar start i zadržavanje prvog mjesta pomoglo da kasnije dođe do pobjede u Meksiku, kao i da su imali veoma dobar tempo u trci.

"Mnogo mi je pomogao do kraja trke ostanak u vođstvu poslije prve krivine. Naravno da smo takođe imali drugačiju strategiju u odnosu na bolide oko nas, ali opet neverovatan rezultat. Tempo u trci je bio veoma lijep. Morali smo da pazimo na gume jer je bio veoma dug period na srednje tvrdim, ali smo uspjeli", rekao je Ferstapen, prenio BBC.

Ferstapen je ranije osvojio drugu uzastopnu titulu u šampionatu Formule 1, a u Meksiku je došao do rekordne 14. pobjede u sezoni. Niko prije njega nije toliko puta slavio tokom jedne sezone u Formuli 1. Mihael Šumaher i Sebastijan Fetel imaju po 13 pobjeda.

Holanđanin je istakao da navijači u Meksiku prave odličnu atmosferu.

"Ovde je nevjerovatna atmosfera i volim da dolazim ovdje. Bila je to nevjerovatna godina do sada. Definitivno uživamo i trudićemo se da dobijamo još", dodao je on.

Drugo mjesto zauzeo je vozač Mercedesa Luis Hamilton, koji je istakao da je austrijski tim imao bolju strategiju po pitanju guma.

"Nisam siguran da smo imali prave gume na kraju (tvrde). Mislio sam da treba da počnemo sa mekim, ali imali smo drugačije gume. Bilo je dobro u prvom dijelu, ali sa tvrdom gumom je bilo suprotno. Čestitke Maksu. Sjajno je biti ovde i razdvojiti njih dvojicu", rekao je sedmostruki svjetski šampion.

Na posljednje mesto pobjedničkog podijuma popeo se domaći vozač i član Red Bula Serhio Peres.

Peres je rekao da je dao sve od sebe na startu trke, a da je kasnije bilo teško obići Hamiltona.

"Mislio sam da ćemo biti malo bliži, ali nažalost nije nam pošlo za rukom danas, ali je i dalje podijum dobar. Pred ovom publikom zaista sam želio više danas, ali treće mjesto je ipak dobro", rekao je Peres.

Dvije trke pre kraja u generalnom plasmanu Ferstapen ima 416 bodova, Peres je preuzeo drugo mjesto sa 280 bodova, dok je treći Šarl Lekler iz Ferarija sa pet bodova manje.

Naredna trka vozi se u Brazilu 13. novembra.

Bonus video: