Ragbi klub Mornar preuzeo lidersku poziciju

Nakon drugog turnira listu najboljih strijelaca prvenstva predvodi Martin Mijušković iz Mornara sa 16 postignutih eseja, a zatim slijede Srđan Popović i Burim Brahimi iz Arsenala sa po osam i Vladan Čelebić i Blago Lukačević iz Crvene stijene sa sedam, odnosno šest eseja

4213 pregleda 43 reakcija 1 komentar(a)
Foto: FotobyIva
Foto: FotobyIva

Ragbi klub Mornar iz Bara osvojio je drugi ovogodišnji turnir Prvenstva Crne Gore u olimpijskoj verziji ragbija 7, koji je za vikend održan na stadionu FK Crvene stijene u Tološima.

Nakon šest utakmica na turniru, tri ekipe su imale po dvije pobjede i jedan poraz, pa je na kraju pobjednik turnira dobijen na osnovu esej razlike.

Mornar je dobio Crvenu stijenu 26:15, Arsenal iz Tivta savladao je Budućnost sa 59:0, Crvena stijena je dobila Arsenal 17:14. Budućnost je izgubila od Mornara 63:0, a od Crvene stijene 44:7. Arsenal je na kraju savladao Mornar sa razlikom od jednog pretvaranja - 28:26.

Ragbi
foto: FotobyIva

Ekipa iz Bara zauzela je 1. mjesto, jer je imala najviše postignutih, a najmanje primljenih eseja. Arsenal je bio drugi, Crvena stijena treća i Budućnost četvrta. Ranije je RK Cetinje odustalo od takmičenja.

Nakon drugog turnira Mornar je od Crvene stijene preuzeo vođstvo na tabeli, pa će od ishoda trećeg, posljednjeg turnira zavisiti ovogodišnji prvak u ovoj disciplini.

Na tabeli Mornar sada ima 10 bodova, Crvena stijena osam, Arsenal šest i Budućnost dva.

Ragbi
foto: FotobyIva

Nakon drugog turnira listu najboljih strijelaca prvenstva predvodi Martin Mijušković iz Mornara sa 16 postignutih eseja, a zatim slijede Srđan Popović i Burim Brahimi iz Arsenala sa po osam i Vladan Čelebić i Blago Lukačević iz Crvene stijene sa sedam, odnosno šest eseja.

Najviše pogođenih pretvaranja - šuteva za dva poena imaju Srđan Popović (21), Đorđe Marstjepović iz Mornara (14) i Marko Andrić iz Crvene stijene (pet).

Ragbi
foto: FotobyIva

Bonus video: