Direktor Ferarija: Trijumf u Melburnu pokazao da će Red Bul griješiti ako je pod pritiskom

"Mislim da je to bio dobar dokaz da kada sve sklopimo, a nisam siguran da ćemo to moći da uradimo svakog vikenda, možemo da ih stavimo pod pritisak. A kada su pod pritiskom, praviće više grešaka"

4382 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Direktor Ferarija Frederik Vaser rekao je da uspjeh njegove ekipe u prošloj trci Formule 1 za Veliku nagradu Australije pokazao da je veća vjerovatnoća da će Red Bul praviti greške kada je pod pritiskom.

Vozač Ferarija Karlos Sainc pobijedio je prošle nedjelje u trci u Melburnu, a njegov timski kolega Šarl Lekler zauzeo je drugo mjesto. Trostruki uzastopni svjetski šampion iz Red Bula Maks Ferstapen je zbog problema sa kočnicama odustao gotovo na početku trke i prekinuo je niz od devet pobjeda.

"Mislim da je to bio dobar dokaz da kada sve sklopimo, a nisam siguran da ćemo to moći da uradimo svakog vikenda, možemo da ih stavimo pod pritisak. A kada su pod pritiskom, praviće više grešaka. Moramo da nastavimo u tom pravcu. Mi smo mnogo sigurniji da možemo da upravljamo, od prvog kruga, prvog dana, bili smo tu, bili smo uspješni i bilo je prilično glatko i u takvoj situaciji radimo najbolje što možemo da napravimo najbolji bolid", rekao je Vaser, prenio je Skaj.

Lekler se primakao vodećem Ferstapenu na četiri boda u konkurenciji vozača, a Sainc bi najvjerovatnije preuzeo vođstvo da je učestvovao u trci u Saudijskoj Arabiji, koju je propustio zbog operacije slijepog crijeva. Španac je u prvoj trci u Bahreinu zauzeo treće mjesto iza dvojca Red Bula Ferstapena i Serhija Peresa, a Lekler je bio treći u Džedi.

Vaser smatra da je iz ovogodišnjeg bolida lakše izvući potencijal nego iz prošlogodišnjeg.

"Napravili smo ogroman korak. Auto je mnogo lakši za vožnju, mnogo lakše ga je pročitati i za vozače. Inače, mnogo je lakši za razvoj. To je vjerovatno najveći korak koji smo napravili u odnosu na prošlu sezonu, da imamo nešto što ne možemo lako da upravljamo, ali da možemo dobro da pročitamo bolid prilično rano tokom vikenda", naveo je Vaser.

"Pouzdanje je veliki dio rezultata u našem poslu, mislim da gradimo samopouzdanje posljednjih 30 dana, ali to je već bio slučaj u posljednjem dijelu prošle sezone", dodao je direktor italijanske ekipe.

Sezona u Formuli 1 nastavlja se 7. aprila trkom za Veliku nagradu Japana.

Bonus video: