Dva finala u Bijelom Polju: Herceg Novi i Budva žele da odbrane pehar

Danas pada odluka u pobjednicima odbojkaškog Kupa Crne Gore u muškoj i ženskoj konkurenciji

1205 pregleda 0 komentar(a)
Sve je spremno za finale, Foto: Odbojka.me
Sve je spremno za finale, Foto: Odbojka.me

U Bijelom Polju večeras pada odluka o pobjednicima Kupa Crne Gore za odbojkaše i odbojkašice. Prve će na teren dame - u finalu se sastaju Herceg Novi i Luka Bar od 17 sati, dok je okršaj za pehar kod muškaraca, u kojem će snage odmjeriti Jedinstvo i Budva, planiran za 20 časova.

Budvani brane trofej i žele da pokažu da su najbolji, ali ima i Jedinstvo svoje adute.

- Svima je jasno da je Budva favorit, ali kada pričamo o finalima i kup takmičenjima, svi negdje kroz ta takmičenja grabimo svoju priliku. Ne bih pričao o favoritima, jednostavno mislim da će to biti utakmica gdje će možda, određeni momenti, i u smislu motivacije, i u smislu želje i borbe protivnika, odlučiti pobjednika - rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Rival je spreman za veliku borbu.

- Biće teško u Bijelom Polju, gdje smo ove sezone i doživjeli jedini poraz. Spremali smo se da pružimo maksimum kako bismo odbranili pehar - poručio je trener Budve Miljan Bošković.

Budvanska rivijera je sa sedam trofeja najuspješniji tim u Kupu, Budva je osvojila pet, Budućnost ima tri, a bjelopoljsko Jedinstvo dva naslova.

U ženskoj konkurenciji, Herceg Novi želi da drugi put zaredom bude najbolji i prihvata ulogu favorita. Želi takođe da nastavi seriju pobjeda bez izgubljenog seta.

- Taj niz bez izgubljenog seta, koliko je na neki način dobar i veliki, toliko nam stvara i neki problem. Sve je teže i teže nositi se s time, jer sasvim je logično da mi negdje izgubimo set i onda je samo pitanje reakcije ekipe kad se to desi. Mislim da će psihološka priprema i dobar ulazak u utakmicu puno značiti. Mi prihvatamo ulogu favorita, ali nikako ne želimo da potcijenimo rivala - kazao je trener Herceg Novog Milorad Krunić.

Baranke ne žele da se predaju.

- Sigurno da je ekipa Herceg Novog, a to i rezultati pokazuju posljednje dvije godine, neprikosnovena u našoj ligi i sigurno je nivo iznad našeg takmičenja. Naš protivnik jako dobro fizički izgleda, tehničko-taktički je dobro vođen, ali probaćemo da stvorimo probleme, da vidimo kakva će njihova reakcija biti. Nadam se da će nam se ukazati šansa i ako se to desi da ćemo je iskoristit - rekao je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Luka Bar je trofej u Kupu osvajala 2007, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015. i 2017. godine, Galeb se radovao 2010, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine, a Herceg Novi prošle. Peharom u kupu u nezavisnoj državi može da se pohvali još samo Rudar, koji je slavio 2008. i 2009.

Bonus video: