Takmičari Feniksa osvojili četiri medalje na Evropskom prvenstvu

Na šampionatu u rumunskom Piteštiju, takmičari Feniksa osvojili po dvije srebrne i bronzane medalje

2698 pregleda 37 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Džiu-džicu klub Feniks
Foto: Džiu-džicu klub Feniks

Takmičari džiu-džicu kluba Feniks iz Podgorice osvojili su četiri medalje na U16, U18 i U21 Evropskom prvenstvu, koje je od četvrtog do sedmog aprila održano u rumunskom Piteštiju.

Reprezentacija Crne Gore je takmičenje završila sa deset medalja, a takmičari Feniksa su osvojili po dvije srebrne i bronzane medalje.

Srebrna odličja su osvojili Pavle Mugoša u kategoriji do 85 kilograma i Nikola Vulević u kategoriji do 69 kilograma, dok su bronz osvojili Ana Asanović u kategoriji do 70 kilograma i Balša Đurišić u kategoriji do 69 kilograma.

Na prvenstvu je učestvovalo 1.200 takmičara iz 29 zemalja.

"Ostaje žal što makar jedna od ove četiri osvojene medalje nije bila zlatna, što ne bi bilo nezasluženo, a veoma blizu su bili Nikola i Pavle koji su izgubili bukvalno u poslednjim sekundama meča'', istakao je trener Dejan Vukčević.

Iz kluba je saopšteno da su "svi takmičari kluba, koji su uzeli učešće dokazali svojim nastupom na ovom prvenstvu da će biti okosnica reprezentacije u narednom periodu.

"Klub već za dvije sedmice očekuje Grand slam u Parizu, gdje će Selma Ličina i Aleksa Radulović pokušati da se domognu novih bodova za svjetske igre koje se održavaju 2025 godine u Kini. Već krajem sljedećeg mjeseca seniori putuju za Njemačku, gdje će i ove godine nastupiti na pojedinačnom i ekipnom Evropskom prvenstvu i pokušati da odbrane srebro osvojeno prošle godine u Zagrebu", saopšteno je iz kluba.

Bonus video: