Rukometaši Lovćena nisu putovali u Nikšić, Sutjeska „dobila” 10:0

Ovim potezom, rukometaši Lovćena su htjeli da ukažu na probleme i natjeraju gradske oce da im isplate dugovanja
0 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2014. 18:41h

„Obećanje” je ispunjeno - rukometaši Lovćena su se okupili ispred autobusa pred planirani put u Nikšić, sačekali da vide da li će im se neko iz prijestonice obratiti, a kada od toga nije bilo ništa, mirno su se razišli.

Puleni Zorana Abramovića su odlučili da ne putuju na meč sa Sutjeskom, koja je „slavila” službenim rezultatom (10:0).

U zakazano vrijeme na terenu SC „Nikšić” su prisutni bili igrači nikšićkog kluba, službena lica, dežurni doktor i redari, ali nije bilo Cetinjana, zbog čega su arbitri Novica Mitrović i Miljan Vešović odsvirali kraj.

Ovim potezom, rukometaši Lovćena su htjeli da ukažu na probleme i natjeraju gradske oce da im isplate dugovanja.

Igor Marković i drugovi traže makar jednu platu do srijede ili neće putovati na meč sa Bokom. Ukoliko se to dogodi, „ispucali” bi pravo na gubljenje utakmica službenim rezultatom, jer bi u slučaju da i treći put ne izađu na teren bili automatski izbačeni iz Prve lige i samim tim ostali bez titule koju su već osigurali.

„Šansa” za takav scenario pruža se već narednog vikenda, kada Lovćen gostuje Budvanskoj rivijeri.

Tim iz Budve bi u tom slučaju vjerovatno preuzeo šampionsku titulu, jer tri kola prije kraja ima pet bodova više od Boke i Sutjeske.

Zbog budućnosti rukometa na ovim prostorima se mora priželjkivati dogovor „zaraćenih strana”. Jasno je da bi izbacivanje Lovćena iz elite bio udarac od koga bi se ionako bolesni crnogorski rukomet teško oporavio.

Koliko god čelnici prijestonica bili ljuti na igrače što zahtijevaju zarade, sami moraju da se zapitaju samo jedno - šta bi oni radili da im se, kao nekim rukometašima Lovćena, duguje od 12 do 15 plata?

Bonus video: