Budućnost ubjedljiva protiv Lublina

Crnogorski velikan se poigravao sa prvakom Poljske i na otvaranju Lige šampiona slavio sa 31:19. A moglo je da bude i mnogo ubjedljivije, jer je dva i po minuta prije kraja bilo 31:16
6 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Luka Zeković
Majda Mehmedović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.10.2013. 19:03h

Kao nebo i zemlja - tako bi se u najkraćem mogla opisati razlika između rukometašica Budućnosti i MKS Lublina.

Crnogorski velikan se poigravao sa prvakom Poljske i na otvaranju Lige šampiona slavio sa 31:19. A moglo je da bude i mnogo ubjedljivije, jer je dva i po minuta prije kraja bilo 31:16...

„Prije meča niko nije mogao da zna kako ćemo igrati, jer smo u pripremnom periodu imale dobrih utakmica i igara kojim nismo bile zadovoljne”.

„Sada srećne možemo da odemo kući, da se odmorimo dan, a potom da počnemo da se spremamo za okršaj sa Ferencvarošem”, rekla je Klara Voltering, koja za 53 minuta odbranila 22 šuta i primila svega 13 golova!

Osim nekoliko uvodnih minuta, tokom kojih su izabranice Dragana Adžića bile u grču, sve je bilo u znaku domaćih.

Pitanje pobjednika se nije postavljalo nijednog trenutka, a skromne gošće su se držale do 21. minuta, kada je Joana Drabik pogodila za 10:7.

Budućnost je tada zaigrala u odbrani najbolje što može i uslijedilo je pet vezanih golova iz kontri za velikih 15:7.

Velika razlika nije zadovoljila fenomenalnu Voltering i saigračice. Naprotiv, i pored egzibicija, gola Elene Gjorgijevske iz cepelina, šraube Katarine Ježić i činjenice da je Adžić dao šansu svima osim Jeleni Despotović i Oliveri Vukčević, prednost je stalno rasla.

Sve do rekordnih plus 15 (30:15), kada je četvrti put mrežu zatresla Kamila Dalbi.

A baš u igri Dankinje i zvanično najbolje rukometašice svijeta u 2010. godini, Rumunke Kristine Neagu, ima još dosta prostora za napredak.

Kada one uđu u top formu, Budućnost će biti mnogo moćna...

„Do 13. minuta smo se borili, poslije toga nismo mogli da budemo ravnopravan takmac Budućnosti ni u jednom elementu”, priznao je trener Poljakinja Edvard Jankovski.

„Ovaj nivo Lige šampiona je za nas trenutno visok, ali vidjećete šta možemo za dvije godine”.

Adžić: Možemo i moramo bolje

Iako je Budućnost upisala ubjedljivu pobjedu, Draganu Adžiću ne pada na pamet da slavi.

Bio je svjestan da dva boda ne mogu da izmaknu i priznao je da se od ranije priprema za duele sa Ferencvarošem i Midtjilandom, „pravim” rivalima u grupi B.

„Plave” u nedjelju gostuju u Budimpešti, a domaćin mora da se vadi, jer je juče u Danskoj izgubio čak 32:23.

„Ušli smo u meč sa velikom željom i malim grčem, ali je odnos bio fenomenalan. Djevojke su potvrdile da imaju karakter”.

„Iskreno, više sam razmišljao o duelima sa Mađaricama i Dankinjama, zbog čega sa nama rade i tri mlada igrača Lovćena, kako bi nam pomogli da se spremimo za bekove Ferencvaroša”.

„Zadatak će nam biti još teži nego što smo očekivali, jer je FTC ubjedljivo izgubio u Danskoj i ne smije da dozvoli još jednu lošu utakmicu”, istakao je Adžić.

Trener Budućnosti se osvrnuo na igru ljetošnjih pojačanja, koja su propustila veliki dio priprema zbog povreda.

„Dalbi može mnogo više da pruži, ali su njeni odnos i želja, kao i čitave ekipe, bili pravi. Ni Neagu nije bila u punom treningu, postoji rizik od povrede, ali smo je sačuvali”.

„Svakim danom ekipa je sve kompaktnija, a jasno je da možemo i moramo bolje da bismo prošli grupu”, zaključio je Adžić.

Budućnost - MKS Lublin 31:19 (16:8)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 2.600. Sudije: Nastase i Raluka Stanku (Rumunija). Sedmerci: Budućnost 2 (1), MKS Lublin 3 (3). Isključenja: Budućnost 6, MKS Lublin 6 minuta.

Budućnost: VOLTERING (22 odbrane), M. Vukčević, Žderić (jedna odbrana), PETROVIĆ 6, NEAGU 4, O. Vukčević, Nikitina 1, Gjorgijevska 3, DALBI 4, Ježić 2, CVIJIĆ 2, MEHMEDOVIĆ 4, Despotović, Pavićević, Bizdra 1, KNEŽEVIĆ 4 (1).

Lublin: DŽUKEVA (jedna odbrana), Gavlik (pet odbrana i sedmerac), Konsur 1, MALEK 3 (1), ROLA 2, MAJEREK, Gega, Vojdat, Kozimur 2, DRABIK 4, NESCJARUK 3, Skžinjaž, Sincež, Vojtas 4 (2).

Bonus video: