Za kup prijavljeno pet muških i šest ženskih ekipa

U ovogodišnjem rukometnom Kupu Crne Gore, učestvovaće pet muških i šest ženskih timova.
0 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Prijestonica
Rukometaši Lovćena, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 18.02.2013. 14:58h

U ovogodišnjem rukometnom Kupu Crne Gore, učestvovaće pet muških i šest ženskih timova. Kako je saopšteno iz Rukometnog saveza Crne Gore, toliko se, naime, prijavilo ekipa do predviđenog roka (15. februar).

U muškoj konkurenciji učešće su prijavili branilac trofeja (osvajao pehar u prethodne četiri godine) i šampion Lovćen, Budvanska rivijera, Sutjeska, Mojkovac i jedini drugoligaš Danilovgrad. To je prvi put od 2007. godine da u Kupu učestvuju i drugoligaši.

Od prvoligaša, za kup takmičenje se nijesu prijavili Berane, prvi pobjednik Kupa u nezavisnoj Crnoj Gori, Mornar 7 i Ulcinj.

Kod dama su se prijavili neprikosnoveni vladar crnogorskog rukometa Budućnost, ali i još dvije ekipe podgoričkog kluba – Budućnost II i filijala Biseri, koji nastupaju u Prvoj ligi, kao i Sutjeska i Berane 2003, dok će Drugu ligu predstavljati jedino lider Mojkovac.

Broj prijavljenih ekipa jasno govori da će u muškoj konkurenciji biti odigran jedan meč četvrtfinala, te da će tri ekipe direktno izboriti plasman na finalni turnir koji se igra 20. i 21. maja (konkurs za organizaciju finalnog turnira traje do 1. marta), a da će kod dama biti odigrana dva četvrtfinalna duela, s tim da će barem ovu fazu, sasvim izvjesno, preskočiti Budućnost.

Prvi termin za četvrtfinale je 24. februar, a ako ne bude mečeva tog datuma, četvrtfinalni dueli će se igrati tokom nastavka prvenstva (drugi dio kreće početkom marta).

Žrijeb za četvrtfinale je u srijedu (12 časova), u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore, kada će biti odlučeno da li će biti povlašćenih ekipa u muškom kupu.

Bonus video: