Sutjeska i Rivijera za mjesto u Mini ligi za prvaka

Timu Brana Božovića ne vrijedi ni to što ima 14 bodova, tri više od petoplasiranog Rudara. Nikšićanima je, sa druge strane, dovoljan i bod, dok ih poraz otpisuje.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2011. 00:04h

Kadeti su opet u modi - da delegati na Skupštini Rukometnog saveza Crne Gore nisu odlučili da rezultati podmladaka klubova utiči na tabelu Prve lige za rukometaše, Budvanska rivijera bi sigurno nastavila takmičenje u Mini ligi za prvaka.

Budvani, međutim, zbog nesvakidašnjeg pravila moraju da pobijede Sutjesku večeras u Nikšiću ili će igrati u Mini ligi za opstanak. Timu Brana Božovića ne vrijedi ni to što ima 14 bodova, tri više od petoplasiranog Rudara. Nikšićanima je, sa druge strane, dovoljan i bod, dok ih poraz otpisuje.

Pljevljaci su, s druge strane, bezbrižni - dočekuju posrnulo Berane i trijumfom obezbjeđuju učešće u Mini ligi.

Kalkulacijama se bave i dvije najbolje ekipe u ligi - Lovćen ima 16 bodova, ali i najbolje kadete u zemlji, pa je na zbirnoj tabeli pred posljednje kolo sakupio 23 boda. Mojkovac je u sasvim drugačijoj poziciji, jer su Igor Bogavac i drugovi osvojili 18, a njihovi nasljednici im mogu donijeti najviše četiri boda. Pobjednik ovog duela, dakle, biće prvi u ligaškom dijelu takmičenja, ali je važnije koliko će koja ekipe prenijeti bodova u Mini ligu za prvaka, u koju se prenose bodovi iz međusobnih susreta.

Parovi 14. kola - danas: Sutjeska - Budvanska rivijera (18), Lovćen - Mojkovac (18), Rudar - Berane (19).

Bonus video: