Milena Raičević tužila Budućnost, pa odstranjena iz prvog tima: Do kraja sezone će trenirati sa Rudarom

„Upravni odbor se upoznao sa činjenicom da je Raičević tužila klub. Očekujući odluku sudskih instanci, a koju će klub poštovati, zauzet je stav da je neprihvatljivo da igračica koja je tužila klub u nastavku sezone nosi kapitensku traku, zbog čega je odstranjena iz prvog tima”, piše u saopštenju

41946 pregleda 88 reakcija 60 komentar(a)
Milena Raičević, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Milena Raičević, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

U 22 sata i 44 minuta, iz najvećeg crnogorskog kluba stigla je šokantna vijest - Upravni odbor ŽRK Budućnost Bemax je oduzeo kapitensku traku Mileni Raičević i poslao je u filijalu, Rudar!

Odluku da se odreknu najbolje igračice i djevojke koja je zvanično jedna od šest legendi kluba, uz sestre Svetlanu Antić i Ljiljanu Vučević (nekada Mugoša), Olgu Sekulić, Maju Bulatović i Bojanu Popović, čelnici su opravdali činjenicom da je Raičevićeva tužila klub zbog neisplaćenih zarada u sezoni 2020/2021, kada je bila trudna.

Iz Budućnosti su naveli da je ugovor zaključen za vrijeme mandata nekadašnje predsjednice kluba Radmile Petrović za sezonu 2020/21.

„Upravni odbor se upoznao sa činjenicom da je Raičević tužila klub. Očekujući odluku sudskih instanci, a koju će klub poštovati, zauzet je stav da je neprihvatljivo da igračica koja je tužila klub u nastavku sezone nosi kapitensku traku, zbog čega je odstranjena iz prvog tima”.

„Potraživanja koja su predmet sudskog postupka smatramo neosnovanim, jer Raičević u navedenoj sezoni nije mogla u potpunosti da ispunjava svoje ugovorne obaveze, time ni da sada traži izmirivanje obaveza u cjelosti”.

„Uz žal zbog činjenice da je Upravni odbor bio primoran da donese navedenu odluku kako bi se sačuvao integritet kluba, ističemo da su Mileni kao jednoj od zvijezdi slavne istorije Budućnosti vrata otvorena po završetku sudskog postupka koji je pokrenula”, navodi se u odluci Upravnog odbora ŽRK Budućnost Bemax.

Na stranu kakva će biti odluka suda, da li Raičevićeva ima pravo da traži ono što joj je pisalo u ugovoru prije nego što je ostala u drugom stanju, Upravni odbor Budućnosti ovom odlukom nikako nije „sačuvao integritet kluba”, kako se navodi u odluci UO, na čijem je čelu od prije sedam dana Ivan Ubović.

Integritet velikog kluba, što Budućnost svakako jeste, čuva se tako što se „prljav veš”, ako ga ima, drži daleko od očiju javnosti.

Tokom prethodnih decenija, u Budućnosti je bilo mnogo lomova, ali se ovakva stvar nikada nije dogodila. Ljudi koji su preuzeli upravljanje klubom odlučili su da „đonom krenu” na djevojku koja je osvojila 42 pehara sa „plavima”, između ostalih i dva u Ligi šampiona, koja se vraćala nakon teških povreda i velikih zdravstvenih problema i bila motor ekipe, kad god je bila na terenu.

Umjesto po tome, odnos Budućnosti i legende kluba će zauvijek biti upamćen po neslavnom kraju...

Bonus video: