Bojana Popović nakon katastrofe u Bukureštu: Užasna odbrana, razočarana sam, jer su igračice mogle da pokažu puno više

Šefica stručnog štaba Budućnost Bemaxa nakon novog poraza u Ligi šampiona i novog negativnog rekorda

26411 pregleda 61 reakcija 60 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Bojana Popović, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Novi negativan rekord i izjednačen još jedan - rukometašice Budućnost Bemaxa odigrale su vjerovatno najlošiji meč u istoriji ovog velikog kluba u Ligi šampiona.

Djevojke Bojane Popović poražene su od ĆSM Bukurešta u Rumuniji sa 44:26 - primile su najviše golova ikada, a poraz od minus 18 (koji su već preživjele ove sezone od Đera) najubjedljiviji je u istoriji.

"Odbrana je bila užasna, primile smo mnogo golova - moramo da radimo na tome, jer smo dozvolile veliki broj lakih pogodaka", rekla je nakon meča Bojana Popović.

Predvođen velikom Kristinom Neagu ĆSM je jedna od jačih ekipa Evrope, ali ni to ne može biti opravdanje.

"Znale smo da će biti veoma teško, jer ĆSM Bukurešt ima sjajan sastav, ali energija i borbenost mog tima su bili loši. Razočarana sam jer su igračice mogle da pokažu mnogo više. Moramo naporno da radimo da ispravimo ove greške i budemo bolje u narednim mečevima", dodala je šefica stručnog štaba "plavih".

Bio je to prvi meč Budućnosti nakon 50 dana i pauze zbog Svjetskog prvenstva.

"ĆSM je odigrao odličan meč, a mi nijesmo bile spremne, jer smo dugo bile razdvojene zbog Svjetskog prvenstva i odradile smo samo nekoliko zajedničkih treninga. To se vidjelo na terenu, jer nije postojala timska igra", zaključila je Bojana.

Kalidijatu Nijakate je sa šest pogodaka bila jedina raspoložena u crnogorskom timu.

"Nismo se borile onako kako možemo - znale smo da je ovo veoma teško gostovanje, ali danas nismo pokazale borbenost, naročito se to odnosi na odbranu. Morale smo da odigramo mnogo bolje i pomognemo golmankama. Vjerujem da ćemo odigrati mnogo bolje narednog vikenda protiv Debrecina", rekla je Nijakate.

Bonus video: