Golmanka Japana koju su "lavice" i Danska dobro zapamtile čuva gol Budućnosti

Sakura Hauge, poznata i kao Sakura Kametani, potpisala ugovor za narednu sezonu sa velikanom iz Podgorice

4970 pregleda 7 komentar(a)
Kametani, Foto: ŽRK Budućnost Bemax
Kametani, Foto: ŽRK Budućnost Bemax

Djevojka koja je tokom Olimpijskih igara u Tokiju sa 21 odbranom začarala "lavice", a koja je nedavno na Svjetskom prvenstvu vodila Japan do još jedne senzacionalne pobjede protiv Danske, od naredne sezone čuvaće gol crnogorskog velikana.

Japanska rukometašica Sakura Hauge, poznata i kao Sakura Kametani, nova je golmanka Budućnost Bemaxa.

Kako se navodi iz podgoričkog kluba, ona je potpisala ugovor sa dvostrukim šampionom Evrope i sedmo je pojačanje za narednu sezonu.

"Golmanka rođena u Norveškoj, a koja od 2015. brani za reprezentaciju Japana, u Podgoricu stiže iz francuskog Bezansona", navode iz Budućnosti.

Kametani je rođena u norveškom Bergenu, ima 37 godina, a karijeru je počela u norveškom prvoligašu Gnejstu.

"Branila je i za Nordstrand i Tertnes, a onda je pojačala ekipu koja je dobro poznata ovdašnjim ljubiteljima rukometa - Vajpers. Sa ekipom iz Kristijansanda osvojila je titulu prvaka Norveške 2018. godine, a iste sezone igrala je u finalu EHF kupa. Nakon toga je pojačala danski Nikobing, a od 2019. je članica francuskog Bezansona", dodaju iz Budućnosti.

Nosila je dres mlađih selekcija Norveške, ali nije dobila šansu da zaigra za seniorsku selekciju.

"Zato je 2015. godine pristupila japanskoj reprezentaciji, za koju od tada nastupa pod majčinim prezimenom - Kametani. Za Japan je nastupala na 74 utakmice", navodi Budućnost.

Ona je sedmo pojačanje za narednu sezonu, nakon što su ugovor potpisale crnogorske reprezentativke Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović, Ruskinja Valerija Kirdjaševa, Šveđanka Dženi Karlson i Francuskinja Aisatu Kujate.

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova.

Bonus video: