Novak Đoković: Ponovo bih organizovao "Adria tour", ne osjećam strah u Njujorku

"Bio sam blizu odluke da ne dođem, ali želim da igram. Ne osjećam strah, jer da ga osjećam ne bih bio ovdje. Ipak, realnost je takva da je sve nepredvidivo, sve može da se dogodi i na terenu i van njega", kazao je

10316 pregleda 316 reakcija 9 komentar(a)
Novak Đoković na turniru u Zadru, Foto: AP
Novak Đoković na turniru u Zadru, Foto: AP

Novak Đoković je u intervjuu za "Njujork tajms" kazao da bi ponovo organizovao "Adria tour", te da je spreman da zauvijek trpi kritike zbog toga.

"Pokušali smo da organizujemo nešto sa najboljim namjerama. Tačno je da je neke stvari trevalo da uradimo drugačije, ali da li ću zauvijek biti krivac za greške koje su napravljene. OK, prihvatiću to, jer je to jedino što mogu da uradim. Da li je fer ili ne, ne znam, ali znam da su naše namjere bile čiste i da imam mogućnost da organizujem Adria tour ponovo bih to uradio", kazao je Đoković.

"Slažem se da nije trebalo da idemo u diskoteku. To su organizovali sponzori, pozvaIi su igrače, bili smo opušteni. Radili smo sve što je bilo dozvoljeno, pratili smo pravila. Iskreno - ne mislim da sam uradio ništa loše, ali sam postao žrtva lova na vještice", kazao je Đoković.

"Adria tour" je prekinut zbog koronavirusa, a pozitivne nalaze imao je i prvi teniser svijeta.

On je odlučio da igra u SAD, na Sinsinati Mastersu i US openu.

"Bio sam blizu odluke da ne dođem, ali želim da igram. Ne osjećam strah, jer da ga osjećam ne bih bio ovdje. Ipak, realnost je takva da je sve nepredvidivo, sve može da se dogodi i na terenu i van njega", kazao je.

On je rekao da će biti čudno što u Njujorku nema ni Nadala, ni Federera.

"Nema dvije legende, istinske legende, koje će mnogo nedostajati. Ali, njihovo odsustvo neće umanjiti značaj turnira, jer će igratu najveći broj najboljih igrača".

Pojasnio je stav o vakcinama protiv koronavirusa.

"Moje izjave su izvučene iz konteksta. Ja nism protiv svih vrsta vakcina. Moj problem sa vakcinom je da me neko tjera da unesem nešto u moj organizam. To ne želim, zo nije prihvatljivo. Ali, ko sam ja da pričam o vakcinama na način da sam isključivo protiv pored svih ljekara svijeta, koji su posvetili živote spasavajući živote drugih ljudi. Ipak, kako možemo da mislimo da vakcina može da riješi ovaj problem, kada, kako sam razumio, ovaj virus konstantno mutira", rekao je Đoković.

Bonus video: