Gojković: Želimo da posao završimo nakon dvije utakmice u Veroni

Jadran će od sjutra do nedjelje igrati u Veroni, na turniru druge runde kvalifikacija, a rivali u G grupi biće mu biti istoimeni italijanski klub, rumunska Oradea i španski Sabadelj
124 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2015. 10:52h

"Jadran je u grupi sa ekipama sa kojima može ravnopravno da igra i bori se za plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona", kazao je trener hercegnovskih vaterpolista Vladimir Gojković.

Jadran će od sjutra do nedjelje igrati u Veroni, na turniru druge runde kvalifikacija, a rivali u G grupi biće mu biti istoimeni italijanski klub, rumunska Oradea i španski Sabadelj.

Gojković je kazao da je cilj Jadrana da već nakon prva dva kola riješi pitanje plasmana u narednu rundu takmičenja.

“U izjednačenoj smo grupi, sa ekipama sa kojima možemo da igramo i pariramo im. Prvi dan igramo sa Sabadeljom, španskom ekipom koja je za nas nepoznanica. Dugo godina ih nije bilo na evropskoj sceni, sa dosta mladih igrača. Dobili smo neke materijale, pripremali smo se, nadam se dovoljno njih. Ukoliko dobijemo taj prvi meč bićemo u dobro j poziciji”, rekao je Gojković agenciji MINA.

On je istakao da najbolje poznaje rivala u drugom kolu, rumunsku Oradeu.

“Igrali smo prošle sezone sa njima, a ljetos smo odradili i neke treninge sa njima. Imamo kvalitet za povoljan rezultat. Ciljamo da poslije prva dva meča riješimo pitanje plasmana. Posljednje kolo trebalo bi da bude najteže, ali nikada se ne zna. Protiv domaćina, na njihovom bazenu neće biti lako. Dobro bi bilo da prije tog meča obezbijedimo plej-of”, kazao je Gojković.

Duel Jadrana i Sabadelja na program je sjutra u 17 sati i 30 minuta.

Prema propozicijama, plasman u plej-of rundu nakon tri odigrana kola izboriće po dvije najbolje ekipe iz sve četiri grupe.

Bonus video: