Veselji: Tačijeva i moja bitka će biti trijumfalna

"Ispravan i trijumfalan je bio i naš oslobodilački rat", poručio je lider DPK

3253 pregleda 4 komentar(a)
Veselji, Foto: AP Photo
Veselji, Foto: AP Photo

Predsjednik Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji, poručio je da će njegova i bitka kosovskog predsjednika Hašima Tačija u Hagu biti trijumfalna.

“Trijumfalna će biti ova bitka za Kosovo, u kojoj ću ponovo biti s mojim bratom u ratu Hašimom Tačijem. Jer, ispravan i trijumfalan je bio i naš oslobodilački rat. Da, Sunce će ponovo izaći”, napisao je Veselji na Fejsbuku.

Kancelarija specijalizovanog tužioca saopštila je 24. juna da se Tači i Veselji nalaze na njihovoj optužnici koju su, krajem aprila, podnijeli Specijalnom sudu na potvrdu.

Tači, Veselji, ali i druga lica, čija imena tada nisu saopštena, prema optužnici, terete se za "niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje".

U optužnici se navodi da oni snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Žrtve krivičnih djela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politički protivnici.

Ovaj sud je dva zvaničnika optužio tada i da su ometali i podrivali rad tog suda, sprovodeći čak i tajnu kampanju za ukidanje zakona o Specijalizovanim vijećima.

Bonus video: