Završen sastanak Vučić-Hoti

Borelj je uoči sastanka rekao da očekuje "konstruktivan" razgovor i dvojicu lidera da tome pristupe u duhu "kompromisa i pragmatizma"

12875 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: MILOS MISKOV
Aleksandar Vučić, Foto: MILOS MISKOV

Sastanak predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, i premijera Kosova, Avdulaha Hotija, kojim je moderirao izaslanik EU, Miroslav Lajčak, završen je nešto poslije 19 časova, javlja Radio slobodna Evropa iz Brisela.

Prvom sastanku Vučiča i Hotija kojim je nastavljen dijalog Beograda i Prištine poslije 20 meseci prethodili su bilateralni susreti šefa dvije delegacije sa zvaničnicima EU - šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i posrednikom u dijalogu Miroslavom Lajčakom, kao i sa predsjednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom.

Borelj je uoči sastanka rekao da očekuje "konstruktivan" razgovor i dvojicu lidera da tome pristupe u duhu "kompromisa i pragmatizma".

"Očekujem konstruktivnu diskusiju o prvom elementu našeg razgovora koji će doprinijeti sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. Ohrabrujem obje strane da pristupe razgovorima u duhu kompromisa i pragmatizma, imajući na umu evropsku budućnost građana Srbije i Kosova", rekao je Borelj u video poruci uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Borelj je rekao da je posebno srećan što je dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou obnovljen nakon 20 mjeseci i što se EU vratila na poziciju kormilara u tom procesu.

Bonus video: