Jeremić: Ne osjećam potrebu da se izvinim Vučiću

Jeremić je naveo da je jedan od razloga za Vučićev "bijesan nastup" prilikom dolaska čelnika Narodne stranke u predsjedništvo" i afera u kojoj je "na osnovu tajne odluke Vlade Srbije iz budžeta dato 75 miliona eura za gradnju gasovoda do Loznice, odnosno do Rio Tinta"

8090 pregleda 0 komentar(a)
Jeremić, Aleksić, Novaković i Gajić ispred zgrade predsjedništva, Foto: Betaphoto
Jeremić, Aleksić, Novaković i Gajić ispred zgrade predsjedništva, Foto: Betaphoto

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ne osjeća potrebu da se izvini predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer ga je nazvao "izdajnikom" i ponovo ga pozvao da odgovori zašto je Srbija podržala izbor Albanije za nestalnu članicu Saveta bezbjednosti UN u naredne dvije godine.

Jeremić je televiziji Juronjuz Srbija rekao da se Vučić iznervirao prilikom dolaska čelnika Narodne stranke stranke u predsjedništvo i zbog tog pitanja, te dodao da je predsjedniku Srbije ranije postavio isto pitanje, prenijela je danas Narodna stranka.

"Srbija je podržala Albaniju, iako znamo da će u naredne dvije godine biti teških trenutaka u međunarodnoj areni vezanih za Kosovo i Metohiju", rekao je on.

Jeremić je naveo da je jedan od razloga za Vučićev "bijesan nastup" prilikom dolaska čelnika Narodne stranke u predsjedništvo" i afera u kojoj je "na osnovu tajne odluke Vlade Srbije iz budžeta dato 75 miliona eura za gradnju gasovoda do Loznice, odnosno do Rio Tinta".

Jeremić je rekao da on i čelnici te partije Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić nisu otišli u predsjedništvo da se tuku, nego da pokažu Vučiću da ga se ne plaše.

On naveo i da su čelnici Narodne stranke poslali građanima Srbije, ozbiljnu poruku a to je, kako je ukazao, da ih se "ne treba plašiti".

"Kada vam se neko agresivno unese u lice i počne da vrijeđa i urla, onda ne možete da mu odgovorite pjevušenjem i latinskim citatima, morate i vi da povisite ton da biste ga ukrotili", naveo je Jeremić.

On je istakao da je jedan od razloga zbog kojih Vučić vlada Srbijom "mit o njegovoj superiornosti", kao i to što je među građanima zavladao strah da će izgubiti posao ako ne glasaju za SNS i Vučića i ne fotografišu glasački listić.

"Poslali smo poruku da se njih ne treba bojati i da vam ne mogu ništa kada im se suprotstavite", rekao je Jeremić.

Bonus video: