Portparolka NATO-a: Dešavanja na sjeveru Kosova shvatamo veoma ozbiljno

Kfor preduzima sve neophodne mjere da obezbijedi sigurno i bezbjedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice, rekla je Oana Lundžesku

4750 pregleda 0 komentar(a)
Pripadnici Kfora u Zvečanu, Foto: Reuters
Pripadnici Kfora u Zvečanu, Foto: Reuters

NATO dešavanja na sjeveru Kosova shvata veoma ozbiljno i Kfor preduzima sve neophodne mjere da obezbijedi sigurno i bezbjedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice, na osnovu Rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1244, izjavila je portparolka NATO-a Oana Lundžesku.

Kako je objavljeno na sajtu NATO-a, Kfor je odlučan u sprovođenju svog mandata, što pokazuje nedavno dodatno raspoređivanje 500 vojnika.

„Još jednom podsjećamo sve strane na njihove obaveze prema Kforu na osnovu Vojno-tehničkog sporazuma, uključujući poštovanje administrativne linije, procedure za Kosovsku policiju i Sporazum iz 2013. o raspoređivanju Kosovskih bezbjednosnih snaga na sjeveru“, navodi se u saopštenju portparolke NATO-a.

Kako se dodaje, ove obaveze su osmišljene da obezbijede koordinisanu akciju, izbjegnu eskalaciju i očuvaju sigurno i bezbjedno okruženje.

Bonus video: