KoSSev: Trojici osumnjičenih za napad na kosovsku policiju u Banjskoj produžen pritvor za po dva mjeseca

"Osnovni sud u Prištini – Posebno odeljenje usvojio je zahtev Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo, tako da je okrivljenima V.T, B.S. i D.M, produžena mjera pritvora u trajanju od dva mjeseca, za svakog pojedinačno"

9007 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa sahrane kosovskog policajca koji je ubijen u napadu 24. septembra, Foto: Reuters
Detalj sa sahrane kosovskog policajca koji je ubijen u napadu 24. septembra, Foto: Reuters

Osnovni sud u Prištini produžio je mjeru pritvora za još dva mjeseca trojici osumnjičenih za "teroristički napad“ na Kosovsku policiju u Banjskoj, piše portal KoSSev.

To su V.T, B.S i D.M, naveo je taj portal pozivajući sa na informativni program "Zakletva za pravdu" (Betimi per Drejtesi) koji se bavi pitanjima vladavine prava, a emituje se na Radio televiziji Kosova.

KoSSev je prenio da je tu vijest za "Zakletvu za pravdu" saopštila portparolka osnovnog suda u Prištini Mirljinda Gaši.

"Osnovni sud u Prištini – Posebno odeljenje usvojio je zahtev Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo, tako da je okrivljenima V.T, B.S. i D.M, produžena mjera pritvora u trajanju od dva mjeseca, za svakog pojedinačno", navodi se u odgovoru suda za taj infromativni program.

U Banjskoj, na sjeveru Kosova, u ranim satima 24. septembra, u oružanom sukobu, poginuo je jedan kosovski policajac Afrim Bunjaku kao i trojica Srba.

Bonus video: